Japonlar’dan ZAKA’ya teşekkür

Japonya’nın İsrail Büyükelçisi tsunami felaketinin ardından İsrailli kurtarma örgütü ZAKA’nın üyelerini davet ederek yardımları için teşekkür etti.

Dünya
13 Temmuz 2011 Çarşamba

Japonya’nın İsrail Büyükelçisi Haruhisa Takeuchi, ZAKA Başkanı Meshi-Zahav’ı ve ZAKA üyelerini Japonya’da iki hafta boyunca süren çalışmalarından dolayı teşekkür etmek için konutuna davet etti. İnsani yardım faaliyetlerinde BM onaylı bir gönüllü organizasyonu olan ZAKA’nın Başkanı Mesh-Zahav Nisan ayı başlarında yer alan kurtarma çalışmaları hakkında büyükelçiye detaylı bilgi verdi.

Görüşmede büyükelçi, tsunami ve deprem sonrası yardımlarından, kurtarma ve iyileştirme çalışmalarından dolayı ZAKA heyetine teşekkürlerini iletti. “Zarar gören alanlardaki çalışmalarınız ve uzman görüşleriniz, işbirliği yaptığınız diğer acil servisler tarafından çok önemseniyor” diyen büyükelçi, “hem terör saldırıları esnasında hem de diğer olaylarda ZAKA Kurtarma ve Yardım Teşkilatı’nın yaptığı işlerin kutsal olduğunu düşünüyorum” dedi. Takeuchi ayrıca “Biz Japon Büyükelçiliği olarak ZAKA organizasyonunu din ve dil ayırmaksızın yapmış oldukları bu yardıma saygı duyuyoruz.  Kapımız sizlere her zaman açık” dedi. Büyükelçi ayrıca Japon halkının bu zor günlerinde dünyanın dört bir yanından gelen dostluk ve yardım tekliflerinden de çok etkilendiğini söyledi ve “Bu felaketlerden sonra bu tabirin doğru anlamını öğrendik: dost kötü günde belli olur” dedi.