Antalya'ya dönüş

İsrail basını, Antalya ve Türkiye’nin güney şeridinin yeniden İsraillilerin tatil tercihleri arasında yer almaya başladığını açıkladı.Geçtiğimiz günlerde İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak’ın yaptığı “Türkiye ile yaşananlar geçmişte kaldı, uzlaşma sağlamayı arzu ediyoruz” açıklamasının ardından, İsrail gazeteleri turistlerin yeniden Türkiye’nin tatil köylerini tercih etmeye başladığını duyurdu.

Dünya
13 Temmuz 2011 Çarşamba

Davos ve ardından Mavi Marmara olayları ile gerginleşen iki ülke arasındaki ilişkiler, İsrailli turistlerin tatil için farklı yerleri tercih etmelerine neden olmuştu. Ancak son dönemlerde iki ülke arasındaki ilişkileri düzeltme girişimlerinin ardından İsrailli turistler Antalya’yı yeniden seçenekler arasında değerlendirmeye başladı.

Haberde İsrailli tur operatörlerinden “1,5 yıllık ayrılıktan sonra İsrailliler Türkiye’yi özledi,” yorumlarına yer verilirken “Sunduklarıyla karşılaştırıldığında, Türkiye’nin lüks tatil köyleri ile rekabet edebilecek başka bir turizm destinasyonu bulunmuyor,” denildi ve bugünlerde ‘herşey dahil’ tatil köylerine olan taleplerde yeniden artış olduğu vurgulandı. Türkiye ile İsrail arasında son yıllarda yaşananlar, ülkemize turist olarak gelen İsraillilerin sayısında ciddi bir düşüşe sebep olmuştu. Tatillerini geçirmek için Türkiye’yi tercih eden İsraillilerin sayısında yüzde 60’a varan düşüşü tersine çevirmek isteyen Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tel Aviv Kültür ve Tanıtma Müşavirliği aracılığıyla,  400 bin dolarlık bir reklam kampanyası ile turistleri geri çekmeyi amaçlıyor.İsrail’in önemli tur operatörü Flying Carpet ile yapılan işbirliği kapsamında, İsrail’de 420 otobüsün arka ve yanlarında Türkiye’yi tanıtıcı ilanlar yer almaya başladı. Ayrıca, Yediot Ahronot Gazetesi’nin son sayfasında bir ay boyunca tam sayfa Türkiye ilanı yer alacak. Kültür bakanlığı tanıtım için 200 bin dolar bütçe ayırırken, Tel Aviv Kültür ve Tanıtma Müşavirliği de 200 bin dolar ile destekliyor. Bu gelişmeler üzerine Yediot Ahronot Gazetesi de “Antalya’ya Dönüş” başlıklı bir haber hazırlayarak manşetine taşıdı. Haberde Antalya’nın tekrar tercih edilen tatil yöresi olduğu belirtilirken, iki ülke arasında süregelen gerginliğin azalması ile yüzlerce İsrailli ailenin tatil için Türkiye’yi düşündüğü belirtildi. Kültür ve Turizm Müşaviri Hasan Sarıtepeci, Antalya’ya her gün bir uçuş olduğunu belirtirken, hafta sonunda ek uçuşların düzenlendiğini söyledi. Turizm firmaları da Türkiye’nin lüks tatil köyleri ile rekabet edebilecek başka ülkenin olmadığını belirtip, İsraillilerin Türkiye’yi özlediklerini belirtiyorlar.