ŞALOM Dergi'de neler var?

Aktüel, moda, yaşam, söyleşi...bu ay Şalom Dergi çok çok dolu ve eğlenceli, mutlaka takip edin... Şalom gazetesinin ücretsiz ekidir. 

Abone olmak için; 0212 240 41 44

Yaşam
9 Temmuz 2011 Cumartesi
GÜNDEM
CARLA BRUNI’YE ISMARLAMA ŞARKI
İsrailli müzisyen Amir Benayoun, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin şarkıcı olan eşi Carla Bruni’den Gilad Şalit için bir şarkı söylemesini istedi.
İŞÇİ PARTİSİ LİDERİNE YAHUDİ DÜĞÜNÜ
İngiltere İşçi Partisi’nin ilk Yahudi lideri Ed Miliband, Mayıs ayı sonunda gerçekleşen düğününde dini geleneklere uygun olarak bardak kırdı. 


AKTÜEL
ESKİ-YENİ YAZLIKLAR, DEĞİŞEN  TATİL ANLAYIŞLARI


TARİH
İSRAİL TOPRAKLARINDA YAŞAYAN 
OSMANLI MİMARİ ANITLARI
İsrail’in Yeruşalayim, Ako, Tsfat, Yafo ve Haifa kentlerinde bulunan Osmanlı mimarisi eserler günümüzde halen ayakta olup olanca güzellikleriyle yaşamaktalar.


GEZİ
3 DİN... 3 NEHİR...  3 İMPARATORLUK- EDİRNE-
BİR VİETNAM  SEYAHATNAMESİ- SON RAMBO-
Tatile çıkmak, modern insanın ruh sağlığını korumak için kullandığı en iyi terapi yöntemlerinden biridir. Ama zamanlamasına çok dikkat etmek gerekir. Geç çıkılmış bir tatilde, artık bozulmaya yüz tutmuş ruh sağlığınızı toparlamanız oldukça güçleşir.


AKTÜEL
DONDURMAM KAYMAAAAK!
Anlatılanlara göre özellikle adalarda ve mahalle aralarında, dondurmacılar ellerindeki zili çala çala daracık sokakların arasında dolaşıp dururlarmış…


SÖYLEŞİ
CAROLE HAKKO İLE  ‘BİR DİLEK TUT TÜRKİYE’
Make - A - Wish, Bir Dilek Tut Türkiye Derneği, 2000 yılından beri 3 – 18 yaş arası hayatî tehlike taşıyan hasta çocukların dileklerini gerçekleştiriyor


KAVRAM
YAHUDİLİKTE BATIL İNANÇ VE UYGULAMALAR
Yüce Yaratan, Bene Yisrael’e Tora’yı verdiğinde “Kenaan Ülkesi’nde yaşayan halkların usullerini uygulamayın” diye uyarmış ve putperestlerin batıl inançlarından etkilenmemelerini emretmiştir. 


MÜZİK
“İSRAİL FİLARMONİ ORKESTRASI” 
Sanatın toplumsal hayata olan katkısının önemini bilen Yahudiler, 1936 yılında Tel-Aviv’in kum tepeciklerinin üstünde, “Filistin Senfoni Orkestrası”nı kurdu.


SÖYLEŞİ
BİR İNSANI KURTARAN   DÜNYAYI KURTARMIŞ OLUR
Turkish Passport – Türk Pasaportu, bir savaş filmi ya da Holokost filmi değil. Bu film, temelde zorda olan insanlara yardım etmek için elinden geleni yapanların filmi. Bu bir insanlık filmi…   

PERSPEKTİF
ON BİRİNCİ  EMİR: EMRETMEYECEKSİN!


SİNEMA
TÜRK SİNEMASI’NDA 
BAĞIMSIZLIK RÜZGARLARI
Sinemamıza hem yeni bir soluk, hem de uluslararası ün getiren dört ünlü “auteur”, Semih Kaplanoğlu, Zeki Demirkubuz, Nuri Bilge Ceylan ve Reha Erdem‘i ele alıyoruz.

MODA
2011’in EN’leri Amerikan Moda Tasarımcıları Derneği, düzenlediği bir törenle 2011’in en başarılı tasarımcılarını ödüllendirdi.