Hırvatistan’da ‘İsrail yaz partisi’

Genelde çatışma haberleriyle medyada yer alan İsrail’in normal ve canlı bir ülke olduğunu ve yaşamayı seven bir halktan oluştuğunu göstermek için Hırvatistan’ın İsrail büyükelçiliği iki hafta sürecek bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor.

Dünya
6 Temmuz 2011 Çarşamba

1 milyon kişinin katılımının beklendiği ve Adriyatik’teki Pag Adası’nda Temmuz sonunda gerçekleşecek ‘İsrail’in sihri’ adlı etkinlikte çeşitli gösteriler, defileler, toplu Hora dansı, sanat sergileri ve İsrail gurme mutfağından örnekler bulunabilecek.  ‘Infected Mushroom’ ve ‘Astral Projection’ gibi ünlü İsrailli grupların sahne alacağı etkinlikte mim sanatçısı Hanoch Rosenn de yer alacak. 

Büyük partilere ev sahipliği yapmasıyla adını duyuran Pag Adası, bu etkinlik için İsrail bayraklarıyla donanacak. Hırvatistan’ın İsrail Büyükelçisi Yossi Amrani “amacımız politik olmayan yoldan İsrail’i tanıtmak” derken, Yahudi asıllı Hırvat futbolcu Giovanni Rosso partinin tanıtımını üstlendi. Hırvatistan Devlet Başkanı İvo Yosipoviç’in de kutlamalara katılması bekleniyor.