Kiev’de Yahudi - Müslüman Konferansı

Müslüman ve Yahudi genç liderler, yeni neslin iletişim kurarak sorunların üstesinden gelebileceklerini gösterecek.


Dünya
6 Temmuz 2011 Çarşamba

Kiev’de gerçekleşen en büyük Müslüman ve Yahudi konferansına, 25 ülkeden 70 genç lider cemaatlerinin yeni nesillerinin bir arada parlak bir gelecek inşa edebilmesi için bir araya geliyor.

İlki geçen yaz daha ufak bir toplulukla Viyana’da gerçekleşen Müslüman-Yahudi Konferansı, Ukrayna’da 3 – 8 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşiyor. 

Ukrayna Yahudi Cemaati (FFEU) ve Etnik Anlayış Kurumu’nun destekleri ile gerçekleşecek konferansa FFEU Başkanı Haham Mark Schneir ve Russle Simmons başkanlık ediyor. İnternet ve sosyal medya üzerinden tanışan katılımcıların çoğunluğu Pakistan, Hindistan, Lübnan, İsrail, Suudi Arabistan, Mısır, Nijerya, Avusturya, Almanya, Polonya, Fransa, Kanada ve ABD gibi farklı ülkelerden geliyor. 

Haham Schneier konferansın önemine “5 günlük etkinlik ile başarılı 20’li ve 30’lu yaşlardaki Müslüman ve Yahudi liderler bir araya geliyor. Bu konferans sayesinde başarılı bir Yahudi-Müslüman ittifakı oluşacak. Geleceğin liderleri ve düşünce şekillendiricileri olacak bu gençler, birçok yetişkinin imkânsız olarak nitelediği bir rüyayı gerçekleştiriyorlar; iletişimsizlik ve yabancılaşmayı aşıyorlar. Müslüman-Yahudi Konferansı küresel çapta gençlerden oluşan bir hareket yaratıyor. Genç Müslüman ve Yahudiler iletişim, uzlaşı ve işbirliği ile hareket edecek bir oluşum yaratıyorlar” dedi.

 Müslüman-Yahudi Konferansı’nın kurucularından Genel Sekreter Ilja Sichrovsky, “Psikolojik sınırlar ve engelleri aşarak iletişim kurmamız mümkün. Beraber çalışmaya başlayarak daha iyi bir gelecek kurabiliriz ” dedi.  Konferansa katılanlar Antisemitizm, İslamofobi, yapıcı Müslüman-Yahudi diyalogu için prensipler, ülkelerine sadık fakat dinini uygulayan vatandaşlık, dinlerarası diyalog, ortak anıların paylaşılması konuları üzerine oturumlara katılacaklar.