Strauss-Kahn'ın davasında son durum

Dominique Strauss-Kahn tarafından cinsel saldırıya uğradığını öne süren New Yorklu kat görevlisinin, saldırının yaşandığını iddia ettiği andan 28 saat sonda Arizona’daki bir göçmen hapishanesinde tutuklu bulunan erkek arkadaşıyla telefonda konuştuğu ortaya çıktı.

Dünya
2 Temmuz 2011 Cumartesi

Üst düzey bir yetkili, New York Times’a yaptığı açıklamada, Manhattan Bölge Savcılığı’ndan müfettişlerin, kat görevlisi kadının memleketi olan Gine’de kullanılan yerel Fulani dilinde yapılan konuşmanın ses kaydının tutulduğunu ve tercümesinin yapıldığını öğrendiğini söyledi.

 

Konuşma kaydının Çarşamba günü İngilizceye çevrilmesi tamamlanınca müfettişler alarma geçti. Söz konusu yetkili, “Kadın kayıtta, ‘Merak etme, bu herifin çok parası var. Ben ne yaptığımı biliyorum’ diyor” dedi.

 

Yetkili, elde edilen bu son bilginin davanın ve tanığın güvenilirliğini sarsan son darbe olduğunu belirterek, “14 Mayıs tarihinde, saldırıldığını söylediği saatten birkaç saat sonra bizim gözümüzde yaşadığı olay yüzünden sarsılmış, çok dindar, sofu bir Müslüman kadındı yani mükemmel bir tanıktı” dedi.


HER SÖYLEDİĞİ YALAN ÇIKTI

Ancak kadının güvenilirliği aşama aşama sarsıldı: İki yetkili kadının ilk olarak göçmenliğiyle ilgili yalan söylediğinin ortaya çıktığını belirtti. Daha sonra Gine’de tecavüze uğradığı, ülkesinde yaşadığı şeyler ve mali durumuyla ilgili ifadelerinin de yalan olduğu anlaşıldı.

 

Son olarak kadının bazı organize suçlara karışmış kişilerle bağlantılı olduğu anlaşıldı. Son olarak ortaya çıkan telefon görüşmesi kaydı, kadının Strauss-Kahn’la arasında yaşananlar üzerinden kazanç sağlama peşinde olduğuna işaret etti.