Mischa Maisky 7. D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali’nde

D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 9–10/ 12–13 Temmuz tarihlerinde ‘Romantizmden Modernizme’ ana teması ile Bodrum’da düzenleniyor.

29 Haziran 2011 Çarşamba

4 gün sürecek olan festivalin açılış konseri, dünyaca ünlü çellist Mischa Maisky solistliğinde ve Şef Vladimir Fedoseyev yönetiminde Moskova Tchaikovsky Senfoni Orkestrası tarafından gerçekleştirilecek. Konserde Tchaikovsky, Glinka, Borodin’in yanı sıra Max Bruch’un ‘Kol Nidre Op.47 10’ adlı eseri de seslendirilecek. Ayrıca Academy of St Martin in the Fields, usta kemancı Julian Rachlin ile ilk kez Bodrum’da sahne alırken, piyanist Endre Hegedüs, şef  Ferenc Gabor yönetimindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde Liszt ve Mahler’i anacak. Kapanış konserini ise piyanist Fazıl Say solistliğinde Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası verecek.

Son gün, ‘Gün Batımı Konserleri’ kapsamında Leyla Gencer anısına gerçekleşecek dinletide de soprano Pervin Çakar, piyanist Terane Abbaszade eşliğinde aralarında Maurice Ravel’in ‘Deux mélodies hébraïques 5’ ve ‘Kaddisch’ gibi parçaların da bulunduğu birçok aryayı seslendirecek. Konser gelirleri tohum Otizm Vakfı’na bağışlanacak.

www.dmarinfestival.com