Ne okuyalım?, Ne dinleyelim?, Ne izleyelim?, Nereye gidelim?

NE OKUYALIM?

Size önereceğim kitabın adının ne olduğun söyleyemeyeceğim. Çünkü bilmiyorum! O yüzden Aykut Oğut’un “Yeni Kitabı” diyeceğim. Eminim sizin de gözünüze ilişmiştir kitapçılarda, siyah bir kapağı ve üzerine yapıştırılmış gümüşümsü aynası olan bir kitap.

Yaşam
29 Haziran 2011 Çarşamba

Hatırladınız mı? İlk kitabı Evrenden Torpilim Var ile büyük bir başarı elde eden Aykut Oğut, ikinci kitabı hakkında şunları söylüyor: Birisi bana, “Aykut, hayatında öğrendiğin ve değişmende, başarılı olmanda sana en çok yardımı olan şey neydi?” diye sorsa, “Hiç kimsenin doğrusunu körü körüne takip etmemek! Kendi doğrumu, yani kendi gerçekliğimi ve onu yaratma gücümü kullanmayı öğrenmek!” derdim. Çocukken izlediğim bir karate filminde kahraman, hayatın sırlarını anlatan kitabı bulmak için düşer yollara. Canavarlarla dövüşüp yendikten sonra bir tapınağa ulaşır. Tapınakta kitabı korumakla görevli rahip der ki, “İstersen hiç okuma bu kitabı, sadece koruyucusu ol. Çünkü içinde bulacakların hiç hoşuna gitmeyebilir.” Kahramanımız bir an tereddüt eder ve kitabın sayfalarını çevirmeye başlar. Gördüğü şey sadece kendi yüzüdür. Çünkü her sayfası aynadan oluşmaktadır. O zamanlar anlamamıştım ama 29 sene sonra, gerçeğin aslında bu kadar basit olduğunu öğrendim ve kitabın kapağını ayna yapma fikri çıktı ortaya. Kapağı ayna olan bir kitaba bakıp, kendilerini gördüklerinde, ismine de okuyucu karar vermeli diye düşüdük. Doğrularınıza siz karar verin, kitabın adını bile siz koyun. Dharma Yayınları’ndan piyasaya çıkan kitabın fiyatı 30 TL.

NE DİNLEYELİM?

Yıllardır müzikseverlere keyifli anlar yaşatan ve heyecanla beklenen, bu yıl 21. kez düzenlenen Most Açıkhava Konserleri, 23 Temmuz – 20 Ağustos 2011 tarihleri arasında müziğin başarılı isimlerini Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda dinleyicilerle buluşturuyor. Most Production’ın organizasyonunu yaptığı konserler 23 Temmuz’da Candan Erçetin ile başlıyor. Candan Erçetin konserinden sonra, Haris Alexiou, Sıla, Nilüfer ve George Dalaras sahne alacak. 1989 yılında Rumeli Hisarı’nda başlayan konserler dizisi, son on yıldır Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda düzenleniyor. Biletler Biletix’te.

NE İZLEYELİM?

Tam bir yaz filmi, tatlı bir komedi önermek istiyorum sizlere bu hafta. 1 Temmuz’da vizyona girecek olan La Chance de ma Vie (Aşka Şans Ver) Fransız filmlerini sevenler için birebir. Nicolas Cuche’ün yönettiği ve başrollerinde Virginie Efira (Johanna Sorini), François-Xavier Demaison (Julien Monnier), Armelle Deutsch (Sophie)’nin oynadıkları filmin konusu şöyle: Julien, çıktığı her kadına şanssızlık getiren ve bu kadınları felakete varan sonuçlarla baş başa bırakan bir adamdır. Tam aşka olan inancını kaybetmek üzereyken Joanna adlı güzel ve seksi bir kadına tutulur. Neşeli bir filme benziyor.

NEREYE GİDELİM?

Çeşme Marina’nın müzik, keyif ve yemek mekânı Monk by Babylon’da geçen sene unutulmaz performanslara imza atan Amerikalı caz vokali Della Miles ve grubu sahne almaya bu hafta da devam edecek. Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars’ın bu sezonki ilk Monk performansları ise 7 Temmuz’da! Her akşam canlı performanslara ev sahipliği yapan Monk by Babylon’da hafta boyunca eğlence devam ediyor. Kübalı grup Havana Salsa uzak coğrafyalardan gelen sıcak Latin ritimlerini Ege akşamlarına taşımaya başlıyor!