Beth İsrael Sinagogu'nun çatısında yangın çıktı.

Beth İsrael Sinagogu'nun çatısında yangın çıktı. Paniğe sebep olan yangın itfaiye tarafından söndürüldü. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Toplum
24 Haziran 2011 Cuma

Cumhuriyet Mahallesi Rumeli Caddesi Efe Sokak 4 numarada bulunan Beth İsrael Sinagog'unda saat 19.00 sıralarında yangın çıktı. Sinagog'un çatısından duman çıktığını gören vatandaşlar, sinagogun özel güvenliklerini uyardı. Güvenlik görevlileri, vakit geçirmeden içerdeki cemaati dışarı çıkardı.

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına içerden ve çatıdan müdahale etti. Merdiven aracıyla çatıya çıkan itfaiye erleri kiremitleri kırarak dumanı tahliye etmeye çalıştı. Olay yerine tedbir amacıyla çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Polis ekipleri de sokağı emniyet şeridiyle kapattı. İtfaiye, yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından yangını kontrol altına aldı. Sinagogun güvenlik görevlilerinden alınan bilgilere göre, çatıda gün içerisinde kaynak çalışması yapıldığı ve yangının çalışma yüzünden çıkmış olabileceği öğrenildi. Yangın sebebiyle sinagogda maddi hasar meydana geldi. Polis, yangının çıkış sebebini belirlemek için çalışma başlattı.