Dior'un ünlü tasarımcısı John Galliano hakim karşısında

Moda dünyasının dahi çocuğu olarak bilinen ünlü tasarımcı John Galliano hakim karşısına çıktı. 
 

Yaşam
23 Haziran 2011 Perşembe

Aylar önce "Hitler'i seviyorum" dediği bir videonun ortaya çıkması ve bu videoda Yahudi karşıtı söylemlerde bulunması nedeniyle yargılanan Galiano suçlu bulunursa altı ay hapis ve 22 bin 500 euro cezaya çarptırılacak. Moda dünyasının dahi çocuğuydu, hayatı ve kariyeri bir videonun internette yayılmasıyla değişti.
Yahudi karşıtı açıklamaları ilk değildi, ancak ortaya çıkan bu görüntüler bardağı taşıran son damla oldu. Fransız moda devi Christian Dior'un tasarımcısı John Galliano Paris'te bir akşam oturduğu kafede "Hitler'i seviyorum" dedi. Bu sözleri onun moda dünyasında yıllar içinde yarattığı kariyerine mal oldu. Dior, Yahudi karşıtı söz ve tutumundan ötürü Galliano'ya kapıyı gösterdi. John Galliano kariyerini alt üst eden bu videodaki sözleri yüzünden hakim karşısına çıktı.  Suçu "kamuya açık bir şekilde, köken, din, ırk ve etnik kimlik temelinde hakarette bulunmak" diye belirtildi.
50 yaşındaki İngiliz tasarımcının bu videosu ortaya çıktıktan sonra Galliano'nun önceki Yahudi karşıtı sözleri de bir anda yayıldı basında. Paris'te yine aynı restoranda bir başka Yahudi kadın İngiliz modacının kendisine hakaret ettiğini ileri sürdü ve Galliano'yu dibe çeken süreç o zaman başladı.
Suçlu bulunursa, Galliano'nun 6 aya kadar hapis ve 22 bin 500 euro'luk bir para cezasına çarptırılması olası. Para cezası belki varlıklı modacının bütçesini sarsmaz ama ünlü modacının kaybettiği kariyer ve prestijin yükünü hissedeceği kesin.

 

Haberin ayrıntıları için tıklayın:

https://www.salom.com.tr/news/detail/18775-John-Galliano-antisemitizm-sucuyla-gozaltinda.aspx