Bu hafta Açık Hava konserlerine gidelim

NE DİNLEYELİM?

 Açıkhava konserleri tam gaz devam ediyor. Birini kaçırsanız, diğerini ucundan yakalıyorsunuz. Özellikle Nişantaşı – Şişli – Taksim civarında oturanlar için öyle keyifli bir alternatif sunuyorlar ki, son haftalarda bu konserlerin sıkı bir takipçisi oldum.

Aylin YENGİN Yaşam
22 Haziran 2011 Çarşamba

CEO Event’in organizasyonunda, 21-27 Haziran tarihleri arasında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde gerçekleştirilecek olan konserlerde sahne alacak sanatçılar arasında kaçırılmayacak isimler var. Volkan Konak, Mario Frangoulis, Sertab Erener, Joaquin Cotes, Serdar Ortaç ve Mazhar-Fuat-Özkan bunlardan bazıları. Biletler her zaman olduğu gibi Biletix’te.

NEREYE GİDELİM?

Şimdi şehri arkamızda bırakıp Çeşme Babylon Aya Yorgi’de deniz, güneş, müzik, doğa ve eğlencenin tadını çıkarma zamanı. Sezonu 1 Haziran’da açan Babylon Aya Yorgi geniş plajı, tamamen yenilenen tasarımı, yemyeşil limon bahçeleri ve dingin deniziyle, yaz tatilini çoktan başlattı! 18 Haziran’da başlayan ve sezon boyunca her hafta gerçekleşecek Oldies But Goldies partileri ile müzik ve eğlence de plaja taşınacak. Nostalji sevenler Babylon İstanbul gecelerinden alışık oldukları gibi Depeche Mode, The Cure, Madonna, A-HA, Chic, Duran Duran, ABBA, Donna Summer, U2, Blondie, The Smiths, James Brown, Nena, Culture Club, Cyndi Lapuer, Wham!, Frankie Goes To Hollywood, Michael Jackson ve elbette The Clash gibi efsanelerin unutulmayan parçalarını dinleme fırsatı bulacaklar.

NE OKUYALIM?

Yazın kitap okunur, hem de bol bol... Eğer bunca reklama rağmen henüz alıp okumamışsanız, size Zülfü Livaneli’nin son kitabı Serenad’ı bir de ben önermek istiyorum. Her şey, 2001 yılının Şubat ayının soğuk bir gününde, İstanbul Üniversitesi'nde halkla ilişkiler görevini yürüten Maya Duran'ın (36) ABD'den gelen Alman asıllı Profesör Maximilian Wagner'i (87) karşılamasıyla başlıyor. 1930'lu yıllarda İstanbul Üniversitesi'nde hocalık yapmış olan profesörün isteği üzerine, Maya bir gün onu Şile'ye götürür. Böylece, katları yavaş yavaş açılan dokunaklı bir aşk hikâyesine karışmakla kalmaz, dünya tarihine ve kendi ailesine ilişkin birtakım sırları da öğrenir. Serenad, 60 yıldır süren bir aşkı ele alırken, ister herkesin bildiği Yahudi Soykırımı olsun isterse çok az kimsenin bildiği Mavi Alay, bütün siyasi sorunlarda asıl harcananın, gürültüye gidenin hep insan olduğu gerçeğini de göz önüne seriyor. Doğan Yayınları’ndan piyasaya çıkan kitabın fiyatı 27 TL.

NE İZLEYELİM?

Kış boyunca bizleri televizyon ekranları karşısında kahkahalara boğan Tolga Çevik, yazın sıcak gecelerinde de hayranlarını yalnız bırakmayacağa benziyor. 6 Temmuz 2011 Çarşamba akşamı Turkcell Kuruçeşme Arena’da sahne alacak olan sanatçının Komedi Dükkânı – Canlı performansı kaçırılmayacak bir geceye imza atacak. Tolga Çevik’in performansı, gizemli yönetmenin sıradışı müdahaleleri ve minik müzisyenin şarkılarıyla Dükkân’da eğlence devam ediyor. Bu heyecan doğaçlama olarak yine sahnede sizlerle buluşacak, “Arkadaşım” güldürmeye, gizemli yönetmen müdahale etmeye ve minik müzisyen şarkılarıyla komediye tat katmaya devam edecek...