UÖMO öğrencileri kurumları ziyaret etti

İhtiyarlara Yardım Derneği

UÖML 7. sınıf öğrencileri, İhtiyarlara Yardım Derneği’ni ziyaret etti.

Toplum
22 Haziran 2011 Çarşamba

 Söz konusu ziyaret Sosyal Bilgiler Zümre Başkanı Nil Pinto ve Fen-Teknoloji Zümre Başkanı Aslıhan Kutoğlu ile Müzik Zümre Başkanı Emine Keskin önderliğinde gerçekleşti.  Öğrenciler derneğin gönüllü üyelerinden, derneğin kuruluşu ve pansiyonerlerin günlük yaşamları ile ilgili bilgiler aldılar. Öğretmenler de, gönüllülere toplum hizmeti sorumluluk bilinci ile gelişmiş  bireyler yetiştirmede UÖML’nin öneminde bahsettiler. Türkiye’de gençlerde toplumdaki sorumluluk bilincini yaygınlaştırmak amacıyla sosyal sorumluluk proje çalışmalarını ders programlarının içine aldıklarına da değindiler.

Öğretmenler ve öğrenciler pansiyonerleri tek tek odalarında ziyaret ettiler. 7. Sınıflar sene içinde sattıkları kalem, defter gibi kırtasiye satışlarında elde ettikleri geliri İhtiyarlara Yardım Derneği Başkanı İda Kohen’e taktim ettiler. Müzik Öğretmenleri Emine Keskin ile öğrenciler yaptıkları potpurilerle güne renk kattılar. Öğrencilerinin göstermiş oldukları duyarlılıktan büyük memnuniyet duyduklarını belirten gönüllü üyeler, öğretmenlere teşekkür ettiler. Gönüllüler daha sonra öğrencilere başarılarının devamı ile iyi tatiller dileklerinde bulundular.

 

Or-Ahayim Hastanesi

 16 Haziran Perşembe günü Ulus Özel Musevi Lisesi 8.sınıf öğrencileri Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Or-Ahayim Hastanesi’ne yaptıkları ziyaretle hastalara terapi odasında şarkılar söyleyip, katılamayan hastaları da odalarında ziyaret ederek varlıklarıyla neşe kattılar.

 

Barınyurt

Eğitim yılı  başında toplum hizmeti yapılacak kurum olarak seçilen Barınyurt hakkında ayrıntılı bilgi toplanmış ve sınıf ortamında paylaşılarak öğrencilerin kurumu, kurumun ihtiyaçlarını öğrenmeleri ve kurumdaki insanlarla gönül bağı kurmaları sağlanmıştı. Barınyurt’a maddi destek amacıyla okul içinde piyango çekilişi düzenlenmişti. Biletlerin satışında tüm 6. sınıf öğrencileri gönüllü olarak çalışarak dayanışma, işbirliği ve sorumluluk örneği gösterdi.

16 Haziran Perşembe günü 6. Sınıf öğrencileri öğretmenleri Saadet Karako, Aslı İşler Yazgan ve Umut Esen eşliğinde Barınyurt’u ziaret ettiler. Pansiyonerlerle birlikte yedikleri öğle yemeğinin ardından birlikte şarkılar söylediler ve oyunlar oynayarak hayatlarına renk kattılar. Söz konusu ziyarette öğrenciler topladıkları bağışı  Barınyurt yetkilisine teslim ettiler.