Fransa'dan Karen Gerson Şarhon'a devlet nişanı

Karen Gerson Şarhon, Fransız Kültür Bakanlığı tarafından “Chevalier dans l’ordre des Arts et des Lettres” nişanı ile onurlandırıldı.

Toplum
22 Haziran 2011 Çarşamba

Osmanlı Türk Sefarad Kültürü Araştırma Merkezi Sorumlusu Karen Gerson Şarhon Judeo Espanyol dilinde yaptığı çalışmalarından ötürü Fransız Kültür Bakanlığı tarafından “Chevalier dans l’ordre des Arts et des Lettres” nişanı ile onurlandırıldı. Fransız olmayanlara çok ender olarak verilen söz konusu nişan için, Fransız Kültür Bakanı Frederic Mitterand, Şarhon’a bir tebrik mektubu gönderdi. Mitterand’ın mektubundaki ifade şöyle:

“Madame,

İlkbahar 2011 dönemi içinde şahsınıza “Chevalier dans l’ordre des Arts et des Lettres” derecesini bahşettiğimi bildirmekten büyük bir zevk duyarım.

Bu derece Fransız Cumhuriyeti’nin dört büyük bakanlık ödülünden biridir ve bu yüzden de en önemli şeref rütbelerinden biridir.

Bu rütbe ile Kültür ve İletişim Bakanlığımız sanat ve edebiyat alanında ya da Fransa’da ve dünyada kültüre getirdikleri ışıkla kendilerini ispat etmiş olan kişileri şereflendirmektedir.

En derin tebriklerimi ve saygılarımı sunarım.