Prof. Dr. Mois Bahar’a anlamlı tören

Prof. Dr. Mois Bahar, kırk yılı aşkın bir süredir devam ettiği Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyeliğinden emekli oldu.

Toplum
22 Haziran 2011 Çarşamba

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mois Bahar için 14 Haziran Salı günü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Cem’i Demiroğlu Oditoryum’unda ‘Emeklilik Töreni’ düzenlendi.

Törende konuşan Cerrahpaş Tıp Fakültesi Dekanı ve öğretim üyeleri Prof. Dr. Mois Bahar’ın çalışmalarından ve hastalarla gösterdiği yakın ilgiden  övgüyle söz ettiler. Törende ayrıca Bahar’ın çocukları da birer konuşma yaptılar.

Prof. Mois Bahar 1971 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Uzmanlık eğitimini, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı’nda tamamladı. 1979-1981 yılları arasında University of Glasgow, Institute of Neurological Sciences ve Royal Infirmary’s Intensive Care Unit, Glasgow, İskoçya’da görev yaptı. 1981-1996 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak çalıştı. 1983 yılında doçent, 1990 yılında profesör oldu. Halen İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı olarak çalışan Prof. Dr. Mois Bahar, 1996 yılından bu yana Amerikan Hastanesi Genel Yoğun Bakım Ünitesi’nde de Direktör olarak görev yapmakta.

Prof. Dr. Mois Bahar, 1998 senesinden bu yana Türkiye Hahambaşılığı müşavirliği görevini başarıyla sürdürmekte.