Fenerbahçe'den iki transfer!

Bu yıl ligi şampiyon olarak tamamlayan ve Türkiye Kupası'nı kazanarak başarılı bir sezon geçiren Fenerbahçe Ülker, iki transfer gerçekleştirdi.

Spor
22 Haziran 2011 Çarşamba

Fenerbahçe'nin resmi sitesinden yapılan açıklamada;
"Geçtiğimiz sezon Cibona forması giyen ve forvet mevkiinde oynayan Bojan Bogdanovic ile geçtiğimiz sezon Partizan forması giyen power forvet mevkiinde oynayan James Gist ile ön anlaşma sağlandı.
Bojan Bogdanovic ile James Gist önümüzdeki günlerde sağlık kontrolü ve diğer prosedür işlemlerinin ardından resmi sözleşmeye imza atacaklar."
denildi.
Sarı-lacivertlilerin yeni transferlerinden Bogdanovic, 1989 doğumlu ve 2 metre boyunda. Hırvat oyuncu geçen sezon Cibona Zagreb ile THY Avrupa Ligi'nde 18 sayı, 3.5 ribaunt ve 1.8 asist ortalamasıyla oynadı. THY Avrupa Ligi'nde 1. tur C Grubu'nda Cibona Zagreb'in Fenerbahçe Ülker ile yaptığı iki maçta da forma giyen Bogdanovic, sarı-lacivertlilerin 73-68 kazandığı Zagreb'teki ilk maçta 15 sayı, 100-78 kazandığı İstanbul'daki ikinci maçta ise 23 sayı kaydetti.
Partizan MT:S'den transfer edilen Gist ise 1986 doğumlu ve 2.06 metre boyunda. ABD'li oyuncu geçen sezon THY Avrupa Ligi'nde 11.4 sayı, 6.9 ribaunt ve 1.6 asist ortalamasıyla oynadı.
"SPAHIJA'NIN İSTEĞİYLE ANLAŞTIK"
Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş, Bojan Bogdanovic ve James Gist ile baş antrenör Neven Spahija'nın isteğiyle ön anlaşma sağladıklarını açıkladı.
Karakaş, transferlere günlük karar verilmediğini belirterek, ''Bogdanovic ve Gist'i sezon boyunca takip ettik, bazı maçlarını canlı izledik. Faydalı olacaklarına inandığımız için hocamızın istekleri doğrultusunda bu oyuncularla ön anlaşma sağladık'' dedi.
Kadrolarında bulunan yabancı oyunculardan Sean May, Darjus Lavrinovic ve Sarunas Jasikevicius'un sözleşmesinin sona erdiğini belirten Nedim Karakaş, ''Önümüzdeki hafta içinde değerlendirme yapılacak. Takımda kimin gidip, kimin kalacağına hocalarımız karar verecek. Kalacakların ve gideceklerin belli olmasından sonra yer açılırsa hedefler doğrultusunda başka transferler de yapılabilir'' diye konuştu.