Netanyahu iyimser

Dünya kamuoyu Türkiye’deki seçimleri yakından takip ederken İsrail Başbakanı Netanyahu da bir mesaj yayınladı. Netanyahu, “Türkiye’de demokratik seçimlerden mutlu olmalıyız. Umarım kötüye giden ilişkilerimiz tekrar eskiye döner” dedi.

Şalom
15 Haziran 2011 Çarşamba

 Hükümetler arası zirve için İtalya’da bulunan Netanyahu gazetecilerin Türkiye’deki seçimlerle ilgili sorusuna “Türkiye’deki demokratik seçimlerden dolayı mutlu olmalıyız. Çünkü bölgemizde buna rastlamak zor” cevabını verdi. Netanyahu, “Umarım ilişkilerimiz daha iyiye gider. Önceden 7 milyonluk İsrail halkının 400 bini Türkiye’ye tatile gidiyordu. Üzgünüm ki şimdi bu böyle değil. Kötüye giden ilişkiler asla İsrail’in bir seçimi olmadı” diye konuştu.

 

“Umarız yeni filo durdurulur”

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon, Başbakan Erdoğan’ın seçim zaferinden sonra yeni Türk hükümetinin, Gazze’ye yeni filo gönderilmesini engelleyeceğini umduklarını söyledi.

Ayalon, İsrail devlet radyosuna yaptığı açıklamada, “Bu seçim yeni bir sayfa açmak için bir fırsattır. Türklerin, İsrail ile ilişkilerde bir ya da iki yıl önce esasen kendileri tarafından oluşan kötüleşmeden sonra önemli bir adım atmayı kabul etmelerini umuyoruz,” dedi.