Türkiye’yi temsil ediyoruz... Sorumluluğumuz büyük!

Türkiye Maccabi Oyunları Junior Futsal Ekibi Takım Kaptanı Cem Kumru ile bir röportaj gerçekleştirdik. Kumru’nun Maccabi heyecanı gözlerine yansımıştı. Her gencimizin bu heyecanı yaşayabilmesini dilerken, Kumru’nun heyecanına ortak olduk.

Rıfat KARAKÖY Spor
15 Haziran 2011 Çarşamba

 Öncelikle bize biraz kendinden bahsedebilir misin?

Koç Özel Lisesi’nde okuyorum; 9.sınıf öğrencisiyim. Futbola küçükken babam sayesinde başladım, yaklaşık üç yaşından beri futbol oynuyorum. Futbol oynamak gerçekten çok hoşuma gidiyor. Babam bana futbolu sevdiren kişidir.

Maccabi Oyunları hakkında neler düşünüyorsun?

Bu sene çok iyi bir takıma sahip olduğumuzu düşünüyorum. Türkiye’yi orada temsil etmek bizlere ayrı bir sorumluluk yüklüyor. Bizden önce bu turnuvaya katılanların başarılarını tekrarlamak ve Türkiye’yi Maccabi Oyunları’nda en iyi şekilde temsil etmek amacındayız. Bu organizasyon için çok ciddi bir çalışma içine girdik her hafta antrenmanlarımızı kaçırmadan çalıştık. Bunun emeğini alacağımızı düşünüyorum.

Maccabi Oyunları’na nasıl ve neden katılmaya karar verdin? Viyana katılacağın ilk Maccabi Oyunları mı olacak?

Viyana’da ki oyunlar katılacağım ilk Maccabi Oyunları olacak. Maccabi Oyunları’na katılmak küçüklükten beri aklımda olan bir şeydi. Benden büyük olup bu organizasyonlara katılanları dinleyip, ben de bir gün Maccabi Oyunları’na gitmeyi düşünürdüm. Arkadaşlarımla birlikte seçmelere gidip katılmaya karar verdik. Umarım katılacağım ilk Maccabi Oyunları benim içim unutulmaz olur.

Maccabi Oyunları Junior Futsal Takımı’nın kaptanı olarak neler hissediyorsun? Kaptanlık üzerinde bir baskı yaratıyor mu?

Normalde oynadığım hiçbir yerde kaptan seçilmedim. Takımın koçları beni kaptan seçti. Liderlik özelliklerimin olduğunu düşündüler. Kaptan olunca daha ciddi olman gerekiyor. Herkesi toparlaman, ciddiyeti sağlaman gerekiyor. O yüzden üzerimde bir sorumluluk hissediyorum ama bu benim için bir baskı değil.

Maccabi Oyunları’nda Junior takıma bir hedef koyman gerekirse takımı nerede görüyorsun? Madalya şansımız nedir?

Hedefimiz kesinlikle final olmalı, başaracağımıza inanıyorum. Daha küçük hedefler düşünmüyoruz, hepimizin aklında gidebileceğimiz yere kadar gitmek var. Umarım kafamızda düşündüklerimizi sahaya yansıtırız ve gidebildiğimiz yere kadar gideriz.

Maccabi Oyunları dışında futbol oynadığın bir yer var mı? Futbolu ileride bir meslek olarak yapmayı düşünür müsün?

Beşiktaş’ın pilot takımında oynuyorum. Küçüklükten beri hayalimdi aslında bunu meslek olarak yapmak. Aslında bu çoğu çocuğun hayalidir ancak yaş ilerledikçe meslek olarak yapamayacağımı düşünmeye başladım. Yine de bunu meslek olarak yapmayı çok isterim tabi ki.

Artık Viyana’da düzenlenecek 13. Avrupa Maccabi Oyunları’na oldukça az bir zaman kaldı. Şalom Gazetesi aracılığı ile takım kaptanı olarak, hem takım arkadaşlarına, hem gazeteyi takip edenlere ne mesaj vermek istersin?

Bütün sene sırf bu organizasyonda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edip herkesi gururlandırmak için oldukça fazla çalıştık. Kendi zamanımızdan fedakârlık yapıp okuldan sonra antrenmanlara katıldık. Artık bunun ödülünü alma vakti dediğiniz gibi oldukça yaklaştı. Herkesin bizi desteklemesini, desteklerini bizden esirgememesini istiyorum. Biz zaten kendimize güveniyoruz ve madalya alacağız. Takım arkadaşlarımla da hep konuşuyoruz zaten bunları, orada başarılı olamamamız için hiçbir sebep göremiyorum.

 

Futsal Junior Takımı:

Cem Kumru, Deyvi Benun, Emre Garih, Elyo Elvaşvili, Eytan Nahmias, İzel Kohener, Mark Sason, Ralf Biçaço, Rami Kandiyoti, Roy Konfino, Sani Meşulam, Vidal Arditi