UÖML’de ‘halkla ilişkiler’ ve ‘belgesel film’ çalışmaları

UÖML 11. sınıf öğrencileri Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Reklâmcılık Bölümleri ve Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü’nün destekleriyle yapt›klar› projelerinin sunumunu gerçekleştirdiler

 

Gençlik - Eğitim
15 Haziran 2011 Çarşamba

UÖML 11. Sınıf Sosyal A öğrencileri, üniversitelerle ortaklaşa gerçekleştirdikleri çalışmaları 31 Mayıs günü Amram Oditoryumu’nda sundular. Bu yılki projelerden ilki, öğrencilerin 1 Aralık 2010 günü Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Ayşegül Selenga Taşkent’in danışmanlığında ‘Belgesel Film Atölyesi’ çalışmasıyla başladı ve Mayıs ayının dördüncü haftası ortaya çıkan iki belgesel ile tamamlanmış oldu.

Belgesellerden biri Sami Morhayim ve Müge Cemel’in çektiği ve konusunu ‘Boz Baykuşlar’ adı ile bilinen taraftar grubunun oluşturduğu ‘Bize Her Yer Deplasman’ filmi idi. Diğer belgesel ise Yusuf Cemel, Suzi Asa ve Sara Cemel’in çektiği ‘Adımlarla Koşmak’ filmi. Filmin konusunu ise kendisinin, ailesinin ve öğretmenlerinin emek, sabır ve özverileriyle şekillenen Eyal Morhaim’in yaşamı oluşturuyor.

İkinci proje ise öğrencilerin 16 Şubat 2011 günü Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Remzi Özer Hacıoğlu’nun öğretim görevlisi olduğu ‘Reklâm Kampanyası’ dersine girmeleriyle başladı ve 25 Mayıs 2011 günü ‘Renklerin Dünyasını’ konu alan kampanyalarını üniversitede sunmalarıyla tamamlandı.

Bu projede, Renin Karmona ve Berk Barokas mavi rengin; Sarita Hasan gece mavisinin; Refi Chaban ve Rıfat Kandiyoti siyah rengin; Edi Derofe ise mor rengin kampanyasını hazırladı.

Son üç yıldır üniversitelerle yapılan ortak proje çalışmalarına katılan öğrencilerin sosyal alanlarda gözle görülen bir gelişim kat ettiğini vurgulayan UÖMO Lise Sosyal Bölüm Başkanı Emel Ayvalıoğlu ve Proje Danışmanı Asım Erhanezer kendilerine bu imkânı tanıyan Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Gürgen’e, Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kaya Özkaracalar’a, Öğretim Görevlisi Ayşegül Selenga Taşkent’e, Araştırma Görevlileri Yeliz Günel’e, Emre Özdemir’e, Fırat Erdoğmuş’a, desteklerini esirgemeyen Derin Kıvaner’e, Bulut Tar’a, Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Delizzia Flaccavento’ya ve Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Bayrakdar’a, Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Banu Baybars Hawks’a, Reklâmcılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Asker Kartarı’ya, Öğretim Görevlisi Remzi Özer Hacıoğlu’na teşekkürlerini ilettiler.