İSPANYOLCA GÜNÜ Galata Meydanı’nda tüm gün sürecek etkinliklerle kutlanacak

Cervantes Enstitüsü 18 Haziran İspanyolca Günü’nü 44 ülkede bulunan 78 merkezinde kültürel etkinliklerle kutlayacak. Bu kapsamda İstanbul Cervantes Enstitüsü de kutlamaları Galata Meydanı’nda gerçekleştirmek üzere zengin bir program hazırladı.

Toplum
15 Haziran 2011 Çarşamba

Kutlamalar 18 Haziran günü sabah saat 11.00’de Galata Meydanı’nda ve aynı anda Cervantes Enstitüsü’nün bulunduğu 44 ülkede ‘Kelime Yağmuru’ ile başlayacak. Galata Meydanı’ndaki etkinlikler akşam saat 20.00’ye kadar devam edecek. Galata Meydanı. İstanbul Cervantes Enstitüsü’nün hazırladığı İspanyol kahvaltısı, Latin dansları gösterisi, Manuel Reina’nın Flamenko gösterisi, katılımcıların temel düzeyde İspanyolca ve Flamenko öğrenebilecekleri sınıflar ve oyun oynayabilecekleri etkinliklerin bulunduğu programla bir günlüğüne İspanyolca konuşulan bir meydana dönüşecek.

Kelime Yağmuru’ndan sonra katılımcılara Hotel Barcelo Eresin Topkapı’nın katkılarıyla hazırlanan çikolatalı churros (tipik bir İspanyol kahvaltısı) ikram edilecek. Gün boyu İspanyolca oyunlar oynanacak ve akşam üzeri Galata Meydanı bir dans pistine dönüşecek ve Galata’da Latin ve Flamenko ritimleri yükselecek.

Cervantes Enstitüsü’nün İspanyolca Günü sebebiyle oluşturduğu web sitesi www.eldiae.es ‘de ise katılımcıların dil yeterliliklerini ölçebildikleri ‘İspanyolca Turnuvası’ ve kazanan kişinin İspanya’ya seyehat kazanabileceği ‘İspanyolca Oyun Ligi’ aktiviteleri gerçekleştiriliyor. Web sitesinde ayrıca dünyaca ünlü Shakira, Gael Garcia Bernal ve Isabel Allende gibi otuz sanatçı ya da bilim insanının en sevdiği İspanyolca kelimelerin oylaması 18 Haziran’a kadar devam ediyor. Web sitesi 18 Mayıs tarihinden beri 128 ülkeden 375.000’den fazla kişi tarafından ziyaret edildi.

Cervantes Enstitüsü, İspanyolca Günü’nü 2009 yılından beri İspanyolcayı ve İspanyolca konuşan ülkelerin kültürlerini daha fazla tanıtabilmek amacıyla kutluyor.