500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi’nde Mayıs ayı etkinlikleri

Mayıs ayında Idaho Eyalet Senatosu ve Temsilciler Meclisi bazı üyeleri, Sabancı Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Ersin Kalaycı ile University of Iowa öğretim üyelerini ziyaret etti. 

Toplum
15 Haziran 2011 Çarşamba

Dr. Gerhard Loewe, Kadir Has Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Clifford Endres, Marmara Üniversitesi İlahiyat Bölümü İslam Tarihi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doçent Dr. Nuh Arslantaş ve doktora öğrencileri, University of Incarnate Word-San Antonio, Texas, Mississippi Tougaloo College, Brett Heindl College (Oneonta), University of Houston - Clear Lake ile Stichting KennispleinVakıf Okulu (Almanya), öğretmen ve öğrencileri, İstanbul Center (ABD) misafirleri ve Fest Travel’in “İstanbul’da Yahudi Mekanları Turu” katılımcıları müzeyi ziyaret edenler arasındaydı.

Ayrıca Vakıf Başkanı Naim Güleryüz’ün de katılımda bulunduğu “Trakya’nın Kara Günleri” Belgeseli, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ödülünün ardından Antalya TV Ödülleri yarışmasında da En İyi Belgesel Ödülü’ne layık görüldü. Söz konusu belgesel, İz TV’de sık sık gösterime girmekte.

 Tarih danışmalığını Naim Güleryüz’ün yaptığı “Turkish Passport” filmi ise Cannes’daki galasında büyük alkış topladı. Yazılı ve görsel basında da geniş yer verilen bu belgeselin diğer galaları yakında Paris, New York ve İstanbul’da da düzenlenecek.