Janet-Jak Esim Quartet NHKM’de

Sefarad müziğinin önde gelen gruplarından biri olan Janet- Jak Esim Quartet 18 Haziran Cumartesi akşamı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde bir konser düzenliyor.

Toplum
15 Haziran 2011 Çarşamba

Janet-Jak Esim, 1492’de İspanya’dan dünyanın birçok ülkesine, özellikle de Osmanlı’ya göç eden Yahudi toplumunun geleneksel müzikleri olan Sefarad müziğini, 30 yılı aşkın bir süredir araştırmakta ve derleyip yorumlamakta.

Esim çifti, gerek yurtiçinde gerek yurtdışında çıkarttıkları albümler, verdikleri sayısız konserler, katıldıkları onlarca festival, radyo ve televizyon programları ve iki yılı aşkın bir süre boyunca, Açık Radyo ve Yaşam Radyo için hazırlayıp sundukları “Romansların Göçü” adlı radyo programları aracılığıyla müziklerini dinleyicilerle paylaştılar.

Janet-Jak Esim, genellikle kendilerinin derlediği Sefarad müziği şarkılarını yorumlarken, dünya Sefarad müziği repertuarında pek yer almayan, bilinmeyen, özgün bir repertuarın yorumcuları oldular.

Ülkemizin önde gelen önemli müzisyenleri ile oluşturmuş oldukları “Janet-Jak Esim Ensemble” grubunun yanı sıra; iki yıldır, kurdukları “Janet-Jak Esim Quartet” grubu ile geleneksel Sefarad müziğinin yanında, yaşadıkları şehir olan İstanbul’un farklı etnik kültürlerinin de müziklerini, repertuarlarına katıp seslendiriyorlar.

Janet-Jak Esim Quartet, vokallerin ön plana çıktığı, yalın, daha doğulu ve otantik bir müzikal lezzet sunuyorlar. Grup; Janet Esim(vokal),  Jak Esim (vokal , gitar ve bendir), Herman Heder (vokal, mandola ve gitar), Bekir Şahin Baloğlu(ud)’dan oluşuyor.