SKD’nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı Galya Frayman Molinas

İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nin (SKD) dördüncü olağan genel kurul toplantısı 31 Mayıs  Salı günü yapıldı. Yapılan seçim ile dernek başkanlığına Coca-Cola Türkiye Başkanı Galya Frayman Molinas, sayman olarak ise Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman seçildi.

Toplum
15 Haziran 2011 Çarşamba

 Sürdürülebilir kalkınma yaklaşımının temel unsur ve ilkelerinin benimsenerek yaşama geçirilmesi amacıyla kurulan ve Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi (WBCSD)’nin Türkiye’de iş ortağı olan İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nin (SKD) dördüncü olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Toplantıda dernek başkanlığına Coca-Cola Türkiye Başkanı Galya Frayman Molinas seçildi. Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman yeni yönetimde sayman olarak yer alacak.

Yönetim Kurulu’nun diğer üyeleri ise Bilim İlaç’tan Erhan Baş, Borusan Holding’ten Canan Ercan Çelik, Eczacıbaşı Holding’ten Okşan A. Sanön, Koç Holding’ten Oya Ünlü Kızıl, P&G’den Saffet Karpat, PWC’den Cansen Başaran Symes ve Shell’den Ahmet Erdem oldu.

SKD Yönetim Kurulu Başkanı Galya Frayman Molinas şunları söyledi:

“Sürdürülebilirlik, ülke ve kurumlara rekabet avantaji sağlıyor; aynı zamanda itibarin taşıyıcısı. Dernek olarak, dünyada sürdürülebilirlik konusundaki gelismeleri takip ediyor, kamu-sivil toplum-özel sektör ile birlikte çalışarak sürdürülebilir başarı için gerekli ortam ve projelerin yaratılmasına odaklanıyoruz.”

SKD, yaptığı açıklamada derneğin insan yaşamının gereksinimleri ve doğal kaynakların sürdürülebilirliği arasında bir denge kurmayı; ekonomik, çevresel ve toplumsal boyutlarıyla bugünden geleceğe uyumlu bir programlama yapmayı hedeflediğini belirtti. SKD, Türk şirketlerinin sürdürülebilirlik anlayışına hızlı bir şekilde uyum sağlamaları amacıyla ise İMKB ile birlikte İMKB Sürdürülebilirlik Endeksi çalışmasını başlattı. Dernek, Türkiye’deki sürdürülebilirliğe yönelik çalışmaları desteklemeye devam ediyor.