“Filoyu gözden geçirin”

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Mavi Marmara organizatörlerine çağırıda bulunarak Gazze filosunu ‘gözden geçirmelerini’ istedi.

Şalom
8 Haziran 2011 Çarşamba

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Haziran ayının sonunda yola çıkması planlanan 2. Gazze filosu ile ilgili olarak,  Mısır ile Gazze arasındaki Refah Sınır Kapısı’nın artık açık olmasının değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Bakan, filoyu organize eden sivil toplumun da bu gelişmeyi göz önüne alması gerektiğini söyleyerek, “Refah Sınır Kapısı artık açık, bizim bu kanalı kullanmaya da ağırlık vermemiz lazım.” dedi.

“Değişimi izleyelim”

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Filistin Yönetimi Başkanı Abbas ile görüştüğünü ve yeni Filistin hükümetinin birkaç hafta içinde kurulacağını belirtti. Ayrıca, Refah Kapısı’nın açılmasının ardından Gazzelilerin günlük hayatının nasıl değiştiğinin izlenmesi gerektiğini vurguladı.

Ağa takılanlar'da bu hafta

“Eğer Mısır’daki yeni yönetim İsrail’e bakan Refah Sınır Kapısı’nı kapalı tutmayı sürdürseydi, böyle bir ‘sefer’ düzenlemenin bir anlamı olurdu ama Özgen Acar’ın dün belirttiği gibi, o kapı açık artık. Gemileri sınıra yakın bir Mısır limanına yanaştırıp yardımı oradan Gazze’ye yollamak niçin olmasın?” Mümtaz Soysal

 

Haberin devamı için tıklayın:

https://www.salom.com.tr/news/detail/20016-Bu-hafta-agimiza-takilanlar.aspx