UÖMO Geleneksel Fen – Matematik Yarışması’nda çekişmeli saatler

Her yıl 10. sınıf öğrencileri arasında yapılan Fen -Matematik Yarışması’nda öğrenciler bu yıl 3 farklı etapta yarıştılar.

Toplum
1 Haziran 2011 Çarşamba

Yarışmanın 1. etabında bir kelime bir işlem, mikado, mataboo, origami, çuval yarışı ile soru kazanma, set gibi oyunlarla para puan topladılar. Eleme usulü yapılan 2. etaptaki konulu yarışmalara gruplar halinde katıldılar ve elenmeden en yüksek puanı gruplarına kazandırmak için mücadele ettiler. Çekişmeli geçen yarışmaların sonunda 3. etapta öğrenciler,  farklı materyalleri kullanarak en yüksek kuleyi inşa etmeye çalıştılar. Bir dakika boyunca yıkılmadan ayakta duran kuleyi inşa eden grup ödülünü Matematik Bölüm Başkanı Berta Banana’dan aldı.

Her yıl bu yarışmayı öğrencilere matematikten zevk alabileceklerini ispatlamak amacıyla düzenlediklerini belirten Banana “  Zaman ilerledikçe yarışmanın amacına ulaştığını görmek bu yarışmayı her sene geliştirerek devam ettirmemizi sağlıyor” dedi. “Fen derslerinin düşünüldüğü kadar sıkıcı olmadığını ve etrafımızdaki olayları fen ile açıklayarak eğlenebileceklerini göstermek amaçlı yaptığımız bu yarışmaların sonucunda öğrencilerin haftaya bir daha yapsak deyişleri ne kadar haklı olduğumuzu bize göstermiş oluyor “ diyen Fen Bölümü Başkanı Esra Sarı önümüzdeki yıl farklı okulların da katılacağı bir organizasyon planladıklarını belirtti.