Janet & Jak Esim Quartet dinletisi- Nefes kesen Boğaz manzarası eşliğinde unutulmaz konser

Anadolu Hisarı’nın en güzel yerlerinden biri olan Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı,  26 Mayıs Perşembe akşamı Janet & Jak Esim Quartet’in konseri ile yaza merhaba dedi.

Toplum
1 Haziran 2011 Çarşamba

Yalı Konserleri kapsamında “Yaza Merhaba” konserini izlemek üzere Avusturya Lisesi Mezunları Derneği ve Şalom Gazetesi yazarları mekânda buluştular.

Konser öncesi kısa bir konuşma yapan Süveyda Birışık, Janet & Jak Esim,  Herman Heder ve Bakir Şahin Baloğlu’ndan oluşan Quartet hakkında açıklama verdi, gecenin gelirinin Avusturya Lisesi Vakfına aktarılacağını söyledi.

Janet & Jak Esim Quartet Boğaz Manzarası önünde Judeo Espanyol, Ermenice, Rumca ve Klasik Türk Müziği repertuarından seçkin örnekler sundular.

Janet & Jak Esim, bilindiği gibi 1492’de İspanya’dan dünyanın birçok ülkesine, özellikle de Osmanlı’ya göç eden Yahudi Toplumunun geleneksel müzikleri olan “Sefarad Müziğini”, 30 yılı aşkın bir süredir araştırıyor, derliyor ve yorumluyor. Yurt içinde ve dışında çıkarttıkları albümler, verdikleri konserler ve katıldıkları festivallerde adlarından başarıyla söz ettiren müzisyen çift genellikle kendilerinin derlediği Sefarad Müziği şarkılarını yorumluyorlar.