GKD Minikidsler boyalarla özgürlüğü yaşadılar

Toplum
25 Mayıs 2011 Çarşamba

Kış sezonu süresince Göztepe Kültür Derneği’nde eğlenen Minikids çocukları, sezonu renkli bir faaliyetle tamamladılar

“Kirlenmek güzeldir” konseptli günde çeşitli faaliyetlerle eğlenen çocuklar günü renklerle dans ederek tamamladılar. Günün yaratıcılarından ve GKD gençlerinin içinden gelen, şimdi  Minikids’in velisi  olan bir anne duygularını şöyle dile getirdi: “Küçüklüğümden beri boyalara karşı hep merakım olmuştu. Özgürce renklerle oynamak her türlü kıvamda olan boyalarla çalışmak beni mutlu eder. İsrail’de yuva öğretmenliği yaparken çocukların, kirlenmek sorun olmadan özgür ve istedikleri gibi boyalarla çalıştığına tanık olmuştum. Bilindiği gibi çocuklar kendilerini en iyi resimle anlatırlar.

Biz de bu son 2011 Minikids faaliyetimizi çocuklarımızın kirlenme tasaları olmadan özgürce,  her türlü boya çeşidi ile keyifli saatler geçirmesini sağladık. İlk olarak miniklerimiz “patch work” bloklarına istedikleri objeyi çizip boyadılar Minikids annelerinin yardımlarıyla her bir blok duvardaki yerini aldı. Tüm ebeveynlerin ve çocukların gözlerine hitap eden bir sanat çalışması oluşturuldu.

Devamında sprey boya ve hazırlanan kalıplarla t-shirt boyamaya geçen miniklerimiz hünerlerini bu alanda da sergilediler. Keyifli gecen 2 faaliyetin ardından Suzi Maya’nın çalıştırıcılığını yaptığı 10 çocuğumuzun yer aldığı dans gösterisini seyretmeye geçtik. Birbirinden hareketli ritimlerin yapıldığı dans gösterisi tüm seyredenler tarafından tam puan aldı. Açık büfedeki ikramlarla karınlarını doyurmaya başlayan minikidslerimiz tıraş köpükleri ve renklerin karışımından doğan köpük ve renk harmonisini gördüklerinde tekrar eğlenceye koştular. En son olarak tüm tiyatro salonunun kaplandığı kâğıtları boyayabileceklerini anons ettiğimizde ellerindeki boya ruloları ile çalışan miniklerimiz partimizin son anına kadar keyif ve neşe ile boyalarını yapmaya devam ettiler”.

Miniklerin aileleri bu yaratıcı faaliyet için dernek yetkililerine teşekkür ederken, önümüzdeki yıl çok daha güzel faaliyetlerin yapılacağı bilgisini aldılar.