İhtiyarlara Yardım Derneği’nde, “Eş Pansiyoner” gecesi

İhtiyarlara Yardım Derneği’nin geleneksel Eş Pansiyoner gecesi geçtiğimiz günlerde gerçekleşti

Toplum
25 Mayıs 2011 Çarşamba

Aslan Yahni, Viki Özromano ve Moiz Romano’nun organize ettikleri, Beki Morhayim’in katkıda bulunduğu ve Selim Desabah’ın sunuculuğunu üstlendiği davet, Hanımlar kolu Başkanı İda Kohen ve beyaz melekleri tarafından süslenen İYD salonunda gerçekleşti. Cako Uyar’ın hazırladığı, pansiyonerlerin yaşamlarından kesitleri anlatan ve çok anlamlı mesajlar içeren kısa film gösterisi misafirlere duygusal anlar yaşattı.

Ardından, genç sanatçı Nilüfer’in güzel şarkıları eşliğinde, Catering sorumlusu Luna Kohen’in önderliğinde İYD Catering’in hazırladığı yemekler ikram edildi. Gece, İYD başkanı Janet Mayer’in konuşması ile devam etti: “Bütün uzun yolculuklar bir adımla başlar” sözünde söylendiği gibi yıllar önce rahmetli başkanımız Moiz Aziz’in küçük bir adımla başlattığı eş pansiyoner projemiz, bugün artık çok yol alarak, varmak istediği yere doğru yolculuğuna devam etmekte.

 Ünlü sosyolog Wiesner, “Kullanılmayan maddi kaynaklar kaybolmuş sayılmaz, fakat kullanılmayan insani kaynaklar daima yok olmuş demektir” der. Bu sözlerin en büyük doğrulayıcısı siz eş pansiyonerlerimizdir. Sizlerden aldığımız destek, gördüğümüz yakınlık, bizlerin buradaki çalışmaları ve yapmak istedikleri için en büyük dayanaktır.

Evet, sevgili eş pansiyonerlerimiz yıllardır yaktığınız bu sevgi ateşi bu kutsal binamızda hiç sönmeyerek, her köşeye yayılarak, yanmaya devam etmektedir.

Yıllar önce bir Menora ile isimlerinizi kalplerimize kaydetmeye başlamıştık. Fakat yıllar geçtikçe sizlerden artarak süren destek bizleri yeni bir arayışa itti. İsimlerinizi hep kalplerde yaşaması dileğiyle bu yıl sevgili üyemiz Kurtuluş Morhayim’in öngörüsü ile hazırlamış olduğumuz her zaman salonumuzun duvarını süsleyecek eş pansiyoner panomuzu sayın hahambaşımız ile birlikte açılışını yapacağız. Yeni dostlarımızla bu panonun tamamen dolacağını ve bizler için her zaman gurur kaynağı olacağını ümit ediyorum.”

Konuşmasının ardından Janet Mayer Hahambaşı Rav İsak Haleva ile birlikte eş pansiyoner panosunun açılışını yaptılar. Hahambaşı Rav Haleva panonun tüm karelerinin dolmasını ümit ettiğini belirtti.

Daha sonra bağış severlerin plaket töreni gerçekleşti. Mayer, eş pansiyonerlere plaketlerini takdim ederek değerli katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu.

Gecenin ilerleyen saatlerinde Kurumlar Başkanı Çetin Erbeş, Avi Alkaş ve Hahambaşı Rav İsak Haleva birer konuşma gerçekleştirdiler. Rav Haleva Tora’nın gücünden ve tsadakanın neler ifade ettiğinden söz ederek, bağış severlerin çoğalması dileğinde bulundu.

Her yıl olduğu gibi, bu yılda Eş Pansiyoner projesine destek veren bağış severlerin katılımıyla yapılan gecede, Hahambaşı Rav İsak Haleva, Avi Alkaş, Kurumlar Başkanı Çetin Erbeş, Geçmiş dönem Kurumlar Başkanı Moiz Kohen ve İYD geçmiş dönem başkanları eşleri ile hazır bulundular.