‘Stephen Jones & the Accent Vakko Moda Merkezi’nde

1934 yılında ‘Şen Şapka’ ile Beyoğlu’nda başladığı moda yolculuğuna, şimdilerde Nakkaştepe’deki moda merkezinde sanat ile devam eden Vakko, 8 Haziran tarihine kadar ‘Stephen Jones&The Accent of Fashion’ sergisini sunuyor

Nancy Azarbad
18 Mayıs 2011 Çarşamba

Vakko’nun ‘Stephen Jones&The Accent of Fashion’  serginin ilk bölümü  ‘Adventure- Serüven’ adıyla, Stephen Jones’un Traveloque koleksiyonundan, London adlı şapka tasarımının büyük boy versiyonu ile başlıyor. Sanatçı bu tasarımında Jules Vernes’nin ‘Seksen Günde Devri Âlem’ romanının uyarlamasından ilham almış.

İran Baroğu, Lokum, Merkür; Jones’un şapkalarına taktığı isimlerden bazıları.

Stephen Jones’un Saint Martins School of Art’tan mezun olduğu tarih, Margaret Thatcher’in Büyük Britanya’nın başkanlığına seçilmesinden yalnızca bir ay sonra idi. Bu dönem aynı zamanda Punk ve yeni dalga akımlarına tepki olarak gelişen ‘Yeni Romantikler’in altın çağına da rastlar. Jones, arkadaşları Kim Bowen, Prenses Julia, seksenlerin ünlü müzik grupları Boy George, Duran Duran gibi sanatçılara şapka tasarlayarak adından söz ettirmeye başardı.

Londra Victoria & Albert, Paris Louvre ve New York’ta Brooklyn Müzesi’nde sergilenen şapkaları; müzelerden sonra Jean Paul Gaultier, Thierry Mugler, Comme des Garçons, Claude Montana, John Galliano, Christian Dior, Azzedine Alaïa, Walter Van Beirendonck ve Marc Jacobs gibi tasarımcıların, modaevlerinin defile şovlarında da kendini gösterdi. İtalyan Voque dergisi yazarı ve stil ikonu Anna Piaggi, Stephen Jones’un gelmiş geçmiş en sadık müşterilerinden.

Hayallerimizi zorlamakla kalmayan hatta şaşkınlıkla bakmaya doyamadığımız bu şapkalar Vakko ile tek tek, bir zaman tüneli gibi karşımızdalar... ‘Stephen Jones&The Accent of Fashion’  senenin görülmeye değer en önemli sergilerinden biri. İlk fırsatta gidilmesi, yapılacaklar listemizin en başında olan sergideki şapkalar arasından acaba hangisi sizin şapkanız?