GKD Futbol Turnuvası şampiyonu belli oldu

Kasım ayında başlayan ve geçtiğimiz hafta sonu final maçları ile son bulan 2010 – 2011 GKD Futbol Turnuvası şampiyonu Sert ve Sessiz takımı oldu.

Spor
18 Mayıs 2011 Çarşamba

On dört takımın katıldığı ve elemeler sonucunda dokuz takımın lig usulüne göre mücadele ettiği turnuvaya yine ilgi büyüktü. Turnuvaya katılan dokuz takım (Babics, Cintura FC, Fantasıa, Gençlik Köprüsü, Ha’aretz, Reyes, Sert Ve Sessiz, Tornado, Tweet) tüm maçları GKD spor salonlarında oynadı. Her takım 4+2 şeklinde oyunculardan oluştu. Tüm sezon boyunca çekişmelere ve heyecana sahne olan GKD futbol liginde ilk dörde kalan takımlar Sert ve Sessiz(1), Reyes(2), Cintura FC(3), Ha’aretz(4)  play-off esasına göre eşleştirildiler ve maç yaptılar. Sert ve Sessiz ve Reyes karşılaştıkları takımları yendiler ve finale adlarını yazdırarak kupaya bir adım daha yaklaştılar.          

Geçtiğimiz hafta ise GKD futbol liginde son iki maç oynandı. Şampiyonluk maçından önce oynanan 3. ve 4.’lük maçında karşılaşan Cintura FC, Ha’aretz’i 5 – 3 yenerek turnuvanın üçüncüsü olmayı başardılar. Final maçında ise seyirciler güzel bir futbol seyrettiler. 50 dakikalık toplam süre biterken herkes maçın uzayacağını düşünüyordu.  47. dakika biterken skor 1-1 idi fakat sahneye Semih Levi çıktı. Turnuvanın son golünü  atarak takımını  2-1 öne geçirdi ve maçı kazanarak şampiyon oldular.

Maçlar bittikten hemen sonra kokteyl ve ikramların sunulduğu ve kupa töreninin yapıldığı geceye geçildi. Altı ayrı ödülün verildiği gecede turnuvanın en centilmen takımı seçilen BABICS ve bireyselde en centilmen sporcu seçilen Selim Levi Fair Play özül ödüllerine layık görüldüler. Bu senenin gol kralı yeni bir isim oldu. Sert ve Sessiz takımında oynayan Semih Levi, 28 golle gol kralı özel ödülüne sahip olurken ödülünü Spor Başkanı Beti Şalom’un ellerinden aldı. Turnuva üçüncüsü Cintura FC kupa, madalya ve ödüllerini spor yöneticilerin ellerinden alırken turnuva ikincisi olan Reyes sporcularının gözlerinde hem sevinç hem üzüntü bir aradaydı.  Şampiyon olan takım Sert ve Sessiz kupasını GKD Başkanı İzak Petilon’un ellerinden aldıktan sonra coşku içinde geceye devam edildi.