Türkiye Maccabiat Komisyonu’nun başarısı

Bu sene Viyana’da düzenlenecek olan Avrupa Maccabiat Oyunları’na Türkiye yine iddialı gidiyor. Ancak ekip bu sefer rekorları kırmaya Viyana’ya daha ayağını basmadan başladı.

Spor
18 Mayıs 2011 Çarşamba

Temmuz ayında Viyana’da gerçekleşecek Avrupa Maccabiat Oyunları’na katılmaya hazırlanan Türkiye Maccabiat takımı kendinden söz ettirmeye başladı bile… Şu anki resmi rakamlara göre Türkiye, organizasyondaki en kalabalık dördüncü ülke durumunda. Oyunlara, Türkiye şu an itibariyle 85 sporcu ile katılıyor. Büyük Britanya 217, ABD 167, Almanya 114 sporcuyla Türkiye’yi geçen ülkeler olurken Fransa, Hollanda, İspanya, İtalya, İsrail gibi organizasyonun gediklisi ülkelerin katılımcı sayısı Türkiye’nin altında kaldı.

Türkiye Maccabiat Komisyonu Başkanı Jojo Pinto, sporcu sayısının organizasyon tarihine kadar daha da artacağını belirterek, “Türkiye’nin Maccabiatlara verdiği önem her sene artıyor. Cemaatimizin, gençlerimizin, bu gençleri yetiştiren ailelerin ve komisyonumuzun yaptıkları doğru işler sayesinde bugün bu muhteşem tabloyu elde ettik. Umarız bu güzel tablo, alacağımız madalyalarla da perçinlenir” dedi.