6 milyonu yaşatmak için Yom Aşoa

Holokost’ta hayatını kaybeden altı milyon Yahudi soykırım kurbanı Yom Aşoa’da bir kez daha anıldı.

Şalom
4 Mayıs 2011 Çarşamba

Holokost Kurbanlarını Anma Töreni 2 Mayıs Pazartesi akşamı Aşkenaz Sinagogu’nda gerçekleşti. Törende bir konuşma yapan St. Georg Kilisesi Başrahibi Franz Kangler; “Bugünkü töreni ile andığımız soykırım, yüzyıllar boyunca çekilen acıların en üst seviyesiydi. Bunun, ancak çok kısa bir süredir bilincindeyiz ve artık failler olarak da acı çekmekteyiz”  dedi.

https://www.salom.com.tr/news/detail/19509-6-Milyon-Yahudi-dualarla-anildi.aspx

Büyükelçi Tezgör, üçüncü mumu yaktı

Yom Aşoa töreninde hayatını kaybeden altı milyonun anısına yakılan altı mumdan birini törene Dışişleri Bakanlığı adına katılan Büyükelçi Ertan Tezgör yaktı.

Yad Vaşem’de anlamlı tören

Altı milyon soykırım kurbanı, İsrail’de de Yad Vaşem Holokost Müzesi’nde düzenlenen törenle anıldı. İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres, törenin açılış konuşmasında, “Holokost, Yahudilerin kendileri savunmaları gerektiğinin en açık kanıtıdır,” dedi. 

https://www.salom.com.tr/news/detail/19528-Yad-Vasemde-6-milyonun-anisina-anlamli-toren.aspx

İzieu Çocukları

1944 yılında İzieu Evi’nde barınan 44 çocuk Auschwitz’e sevk edildi. Bu olayın hatırlanması için ise 50 yıl beklemek gerekti. İzieu Evi, müze olarak kapılarını yeniden açtı

1944 yılında Fransa’nın küçük bir kasabasında, İzieu Evi diye bilinen bir yetimhanede, Nazi teröründen saklanmaya çalışan, yaşları 3 ile 18 arasında değişen 44 çocuk yaşıyordu. 6 Nisan günü, Lyon Kasabı olarak bilinen Klaus Barbie, üç araç göndererek yetimhaneyi boşalttı. Savaş sonunda 44 çocuktan hayatta kalan olmadı… Izieu Müzesi Danışmanı Pierre-Jerome Biscarat’nın katılacağı Şoa Anma Töreni 5 Mayıs Perşembe gecesi düzenleniyor

https://www.salom.com.tr/news/detail/19547-Yitip-Giden-Umutlar-Izieu-Cocuklari.aspx