Dip not/ Yağ lekesi nasıl çıkar?

Sağlık
4 Mayıs 2011 Çarşamba

Selenyum’un fazlası zarar

Maya, tam tahıllı ürünler, yumurta, patates ve deniz ürünleri tüketerek bol miktarda selenyum alabilirsiniz. Vücudu kanserden koruyan selenyum, damarlarda pıhtılaşma riskini düşürür. Ayrıca HDL kolesterolün LDL kolesterole oranını artırarak da kalp sağlığını korur. Yüksek oranda alınırsa ishal, saç dökülmesi, tırnak kırılmasına yol açabilir.

Araka mı sultani mi?

Bezelyenin her iki cinsi de önemli oranlarda içerdiği protein, karbonhidrat, fosfor, potasyum ve A vitaminiyle çok önemli bir besin türüdür. Yüksek oranda B1 vitamini içeren bezelye, uykuyu da düzene sokar. İştahı açar ve insanın ruhsal durumunu düzelterek neşeli olmasını sağlar. Bol lif içeren bezelye kandaki şeker dengesini düzenler ve bedenin enerji düzeyini sabit tutar.

Yağ lekesi nasıl çıkar?

Kumaştan zor çıkan yağ lekelerinden bulaşık deterjanı ile kurtulabiliriz. Bulaşık deterjanını lekenin üzerine damlatıp dağıtın ve 1 saat kadar bekletin ve yıkayın.  Kuru temizleme ibaresi olan giysilerinizi de aynı şekilde beklettikten sonra lekeyi nemli bezle silin. Renksiz bir sıvı deterjan kullanmaya özen gösterin...