Nefret suçları CHP’nin seçim bildirgesinde

Siyasi partiler haziran ayındaki seçimler için hazırlıklarını sürdürürken, seçim bildirgelerini de açıklamaya başladılar. Nefret suçları, ilk kez bir partinin seçim bildirgesinde yer aldı.

Şalom
27 Nisan 2011 Çarşamba

Siyasi partiler 12 Haziran seçimleri öncesinde parti bildirgelerini kamuoyuna açıklarken, nefret suçları ilk kez bir partinin gündeminde yer aldı. Ana muhalefet partisi CHP’nin seçim bildirgesinde, ‘Azınlık din mensubu vatandaşlara yönelik din ve inanç temelli ayrımcılık, nefret söylemi ve nefret suçlarıyla mücadele’ edileceği belirtildi.

 Bildirgede ayrıca, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinin zorunlu olmaktan çıkartılacağı, tüm inançlar için ibadethane açılmasının önündeki engellerin kaldırılacağı ibareleri yer aldı.

Marisa Gormezano Meclis yolunda

CHP Milletvekili adayı Gormezano, seçilirse Meclis’e giren ikinci Yahudi kadın olacak.  12 Haziran seçimleri için siyasi partilerin milletvekili adayları belli olduğunda, birçok gazete ve yayın kuruluşu Marisa Gormezano ismini öne çıkardı. Gormezano, seçildiği takdirde 76 yıl aradan sonra TBMM’ye girecek ikinci Yahudi kadın olacak. CHP adayı, bugünlere gelişinin hikâyesini anlattı.

Haberin devamı için tıklayınız:

https://www.salom.com.tr/news/detail/19425-Marisa-Gormezano-TBMM-yolunda.aspx