Başbakan Erdoğan’dan Pesah kutlaması

Başbakan Erdoğan, Yahudi vatandaşların Pesah Bayramı’nı bir mesaj ile kutladı.

Şalom
21 Nisan 2011 Perşembe

Başbakanlık Basın Merkezi tarafından açıklanan mesajda şu ifadeler yer aldı:  (…) “Türkiye, farklı inanç, din ve kültürlerin asırlar boyunca barış içinde yan yana ve beraberce yaşadığı bir hoşgörü iklimine sahiptir.

(...) Pesah diye de adlandırılan Hamursuz vesilesiyle, Musevi vatandaşlarımızın bu dini bayramlarını tebrik ediyor, kendilerine esenlik ve huzur dolu günler diliyorum.”

Mesajın tamamı için tıklayınız:

https://www.salom.com.tr/news/detail/19349-Basbakan-Erdogan-Pesah-Bayramini-kutladi.aspx

KADİR TOPBAŞ DA BAYRAMI KUTLADI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, Hahambaşı Rav İsak Haleva’ya gönderdiği mesajla Pesah Bayramı’nı kutladı. Topbaş, mesajında, “Günümüzde dünyanın barışa, kardeşliğe ve birarada yaşamaya duyduğu özlem dolayısıyla böylesi önemli günlerin, şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum” dedi.

Mesajın tamamı için tıklayınız:

https://www.salom.com.tr/news/detail/19351-Istanbul-Buyuksehir-Belediye-Baskani-Kadir-Topbastan-bayram-dilegi.aspx

Antakya’da Pesah tebriği

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, siyasi parti il başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle Antakya Sinagogu’nu ziyaret ederek Yahudi Cemaati Başkanı Şaul Cenudi’nin Pesah Bayramı’nı kutladılar.

Fenerbahçe’den Pesah mesajı

Fenerbahçe Spor Kulübü de internet sitesinden Fenerbahçe Kulübü’nün Musevi üyelerinin ve Musevi Cemaati’nin Pesah Bayramı’nı kutladı.