İsrail muhalefetinden yeni ‘BARIŞ’ önerisi

İsrail’de muhalefet barış için yeni bir girişim başlatıyor. İki devletli çözümü öneren inisiyatif, toprak paylaşımından mültecilerin durumuna kadar birçok konuda radikal fikirler öne sürüyor

Şalom
13 Nisan 2011 Çarşamba

İsrail’in önde gelen siyasetçi ve devlet adamlarından bir grup, barış için yeni bir inisiyatif başlattı. Aralarında Mossad ve Şin Bet (İsrail iç güvenlik teşkilatı) eski başkanları ve askerlerin yer aldığı grup, yeni hareket için “İsrail Barış İnisiyatifi” adlı bir belgeyi kaleme aldı.

Olası ‘Filistin Devleti’nin sınırları

Belge, başkenti ‘Doğu Kudüs’ olan, Batı Şeria’nın hemen hemen tamamına ve Gazze’ye hakim bir ‘Filistin Devleti’ni öngörürken, İsrail’in Golan Tepeleri’nden de çekilmesini öneriyor. Güvenlik için de bölgesel güvenlik mekanizmaları ile ekonomik işbirliği projeleri teklif ediyor.

Kimlerin imzası var?

Belgenin hazırlanmasında Mossad eski Başkanı Danny Yatom ve Şin Bet eski Başkanı Yaakov Perry’nin büyük emeği bulunuyor. Belgeyi imzalayan diğer 38 ismin büyük kısmı ise sol kesime yakın isimler. Öldürülen İsrail eski Başbakanı Yitshak Rabin’in oğlu ve kızı da belgeye imza atanlar arasında.

Haberin devamı için tıklayınız:

https://www.salom.com.tr/news/detail/19280-Israil-muhalefetinden-baris-girisimi.aspx