/Joana Kohen 4L/ Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi’nde

Tuna SAYLAĞ
13 Nisan 2011 Çarşamba

Joana Kohen 4L/Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi’nde

Proje 4L/Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi, Nazlı Gürlek’in küratörlüğünü yaptığı ‘Kat’ adlı grup sergisinde Joana Kohen, Aslı Çavuşoğlu, Francesca Grilli, Sümer Sayın, Emrah Şengün, Hale Tenger ve Ignacio Uriarte’nin yapıtlarını bir araya getiriyor. Gürlek, Hale Tenger’in koleksiyonda yer alan ‘Otoportre’ adlı yapıtını serginin kavramsal çerçevesini esinlendiren iş olarak seçti ve diğer sanatçıların yapıtlarını bir araya getirerek onunla ilişkilendirmeyi amaçladı. Bu bağlamda Joana Kohen’in yerleştirmesi hem kışkırtıcı, hem utangaç, hem duyumsal, hem de rahatsız edici olarak nitelendiriliyor. Sergiyi 21 Mayıs’a kadar izleyebiliriniz.  Ayrıca Müze’nin 10. yıl kutlama etkinlikleri kapsamında, mekânın önemli yerli ve yabancı sanatçılarının eserlerini barındıran bir seçkiyi, Haldun Dostoğlu’nun küratörlüğünde 6 Nisan–17 Mayıs tarihleri arasında Çırağan Palace Kempinski Sanat Galerisi’nde gezme fırsatını kaçırmayın.

Yasmin Levy Türkiye’yi mesken edindi

Judeo-Espanyol müziğinin tanınmış ismi Yasmin Levy, 23 Nisan’da Ankara MEB Şura Salonu, 27 Nisan’da İzmir Ahmed Adnan Saygun Konser Salonu ve 28 Nisan akşamı İstanbul TİM’de hayranlarıyla buluşacak.

Akbank Sanat’ta ünlülerden masterclass ÜNLÜ KOREOGRAF URİ İVGİ’DEN DANS ATÖLYESİNE DAVET

İsrailli ünlü dansçı ve koreograf Uri İvgi, 25–29 Nisan tarihleri arasında (11.00–13.00) Akbank Sanat’ta dans atölyeleri gerçekleştirecek. 1990–2004 arasında Kibbutz Contemporary Dance Company, Lara Barsacq, Matii Elias, Katharina Conradi, Inbal Pinto ve Arie Rozenzweig koreografilerinde dans eden Ivgi, daha sonraki yıllarda Hollanda, Danimarka, İsveç, Macaristan ve Polonya’nın önemli dans ve bale topluluklarında eğitmenlik yapmış, atölye çalışmaları düzenlemiştir. Dalında birçok önemli ödülün sahibi de olan sanatçının bazı önemli koregrafileri şunlardır: Moskova Provincial Dances Theatre için ‘This is not a love song’, Scottish Dance Theatre için ‘In the middle of the moment’...

HAGAİ SHAHAM VE CİHAT AŞKIN’DA KÜÇÜKLER İÇİN KEMAN EĞİTİMİ

Halen Tel Aviv Üniversitesi’ne bağlı Buchmann-Mehta School of Music’te ders veren dünyaca ünlü İsrailli kemancı Hagai Shaham ve değerli keman virtüözümüz Cihat Aşkın yönetiminde, 26–27–28 Nisan günlerinde düzenlenecek masterclass çalışmalarında, Aşkın’ın yetenekli Küçük Arkadaşları (CAKA Projesi), müzik eğitimi alacaklar. 29 Nisan Cuma günü saat 17.00’de ise yetenekli küçükler Akbank Sanat’ta bir konser vererek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayacaklar. Etkinlikler ücretsiz gerçekleştirilecek.

Tel: 212 252 35 00/01