“Muhteşem Yüzyıl”a Cannes’da muhteşem parti

4-7 Nisan  tarihleri arasında, Cannes’da, 107 ülkeden yaklaşık 1500 satıcı, 4000 alıcı olmak üzere 5500 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen MIP Televizyon Fuarı’nın yıldızı; Global Agency’nin dünya satış haklarına sahip olduğu, TIMS Prodüksiyon yapımı olan “Muhteşem Yüzyıl” oldu

Toplum
13 Nisan 2011 Çarşamba

Halit Ergenç ve Meryem Uzerli’nin de onur konuğu olarak katıldığı Grand Hotel’de gerçekleşen partide, yaklaşık 500 davetli gecenin geç saatlerine kadar eğlendi. “Muhteşem Yüzyıl Partisi”nde de fırtına gibi esen İzzet Pinto ve tüm dizi ekibi, bu gece ile Avrupa ve dünya televizyonlarının da reyting rekortmeni olma yolunda ilk adımı attı.

Gecenin mimarı İzzet Pinto ve TIMS Yapım’ın kurucusu Timur Savcı’nın da gece boyu tebrikleri kabul ettiği ve yaklaşık 70 ülke televizyonlarından katılım olan gecede Pinto ‘’Muhteşem Yüzyıl’ı temsil etmekten gurur duyuyorum. Benim hayatımda, bazı dönüm noktaları oldu. İlki ‘Gelinim Olur musun?’ idi. Bu sektöre girme ve çok ciddi bir başarı yakalama şansı verdi. Sonrasında ‘1001 Gece’ dizisi yakaladığı başarı ile kariyerimde çok önemli bir yere sahip oldu. Bu diziyle tüm Balkanlar’a açıldık ve Türk dizilerinin dünyada fenomen haline gelmesine vesile olduk. Şimdi ise ‘Muhteşem Yüzyıl’ ile dünya kanallarının karşısındayız. Türkiye’de bugüne kadar yapılmış en iyi prodüksiyonlardan biri olan bu dizinin benim için yine bir dönüm noktası olacağına inanıyorum. Fuarda Hindistan, Venezüella hatta Güney Amerika’dan bile talep aldığımızı düşünürsek, hem şirket olarak bizi hem de Türk dizilerini dünyada bambaşka bir yere taşıyacağını da rahatlıkla söyleyebiliriz. Yaklaşık 40 ülkenin bu diziyi almasını ve yayınlamasını bekliyorum. Çünkü çok büyük bir ilgi var. Bu anlamda bu projede benimle iş birliği yapan Timur Savcı’ya da tekrar teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Umarım hep böyle keyifli işlere imza atarız.’ dedi ve dizi için yüzlerce randevulu görüşme yaptıklarını ve yaklaşık 20’yi aşkın ülkenin proje ile çok yakından ilgilendiğini sözlerine ekledi.