AGİT’te antisemitizm hassasiyeti

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (OSCE-AGİT) üye ülkeleri antisemitizmle daha etkin mücadele yöntemlerini görüşmek üzere Prag’da bir araya geldi. İki günlük konferansta Türkiye’yi AGİT Daimi Temsilciliğimiz Müsteşarı Onur Özçeri ve Holokost araştırmacısı Süzet M. Sidi temsil etti.

Şalom
6 Nisan 2011 Çarşamba

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın 56 üye ülkesi, günümüz antisemitizmini ve mücadele yöntemlerini tartışmak üzere 23-24 Mart tarihlerinde Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da bir araya geldi. Üye ülkelerin hükümet temsilcileri ve diplomatlarının yanı sıra çok sayıda gazeteci ve akademisyenin de hazır bulunduğu toplantıda antisemitizmle mücadelede daha kararlı adımlar atılması kararlaştırıldı.

MEDYANIN ÖNEMİ

Oturumlarda, her ülkenin vatandaşlarının herhangi bir azınlığın hürriyet hakları elinden alındığı zaman çok yakın bir tarihte diğer insanların da hürriyetlerinin tehlikeye gireceğinin bilincinde olarak antisemitizme maruz kalmasalar bile bu konuda hassas olmaları gerektiği vurgulandı.

Gerçekleşen farklı oturumlarda, medyanın antisemitizmle mücadelede en önemli unsurlardan biri olduğu belirtilerek gazetecilere ‘iyi haberlerin’ desteklenmesi mesajı verildi.

Haberin devamı için tıklayınız:

https://www.salom.com.tr/news/detail/19181-AGIT-antisemitizmle-mucadele-icin-daha-kararli-adimlar-atacak.aspx