Denet Gıda A.Ş. yeni adresinde size daha yakın…

2004 yılından itibaren Türkiye Hahambaşılığınca yetkilendirilen Denet Gıda A.Ş. yeni adresinde faaliyetini sürdürüyor. Pesah Bayramı öncesi kurumun yetkilisi Jinet Galin ile görüştük 

Ester YANNİER Toplum
6 Nisan 2011 Çarşamba

Denet Gıda kaç yıldır faaliyet gösteriyor ve görevleri nedir?

2004 yılında kurulan Denet Gıda A.Ş. antetinde yer alan denetim, üretim ve pazarlama alanlarında faaliyet gösteriyor.  Toplum bireylerine daha yakın olabilmek amacıyla, bizim için de son dakika bir karar ile yeni adresimizde hizmet vermeye başladık

 Yeni yerinizin ne gibi avantajları olacak? Şimdiye kadar kişilere direk satış yoktu, artık var mı?

Yeni adresimiz her gün büyüyüp genişleyen İstanbul’un yeni merkezlerinden biri sayılabilecek Levent Metrocity bölgesinde.

Kısa süre zarfında birçok müşterimizden memnuniyet mesajları almaya başladık bile. Yoğun ve tek yönlü trafiğinden dolayı Şişhane bölgesinde kısıtlı zamanlarda verebildiğimiz hizmetleri yeni adresimizde gün boyunca sürdürebilmekteyiz.

Yeni adresimiz; Metrocity arkası Kardeşler Sok. No 46/1 Yaşar Kemal Parkı karşısı.

 Denet Gıda tarafından cemaatin alımına sunulan ürünler neler?

Satışta olan ürünlerimiz çeşitli peynirler, şarap, meyvesuyu ve tavuk.

Beyaz etin denetim ve satış sorumluluğu Denet Gıda’nın kontrolündedir.  Bu şekilde en iyi şartlarda ve olabildiğince uygun fiyatlarla nihai tüketiciye ulaşmaya çalışıyoruz.

Yeni adresimize gelen müşterimize kaşer tavuk göğsünü 11,05TL/Kg. gibi çok özel promosyon bir fiyatla satabiliyoruz. Toplum bireylerinin bu fırsattan yararlanmalarını öneriyoruz.

 Kaşer Le Pesah ürünler?

Bu sene de hamursuz ve hamursuz unu ithalatını İsrail’den Matsot Aviv firmasından gerçekleştirdik. Ayrıca çok talebi olan çikolatalı hamursuz da ithal edildi. Hemen hemen tüm peynirlerimiz ve şarap ürünlerimiz Kaşer Le Pesah’tır.

 Tüm sezon ürünler…

Kaşer Le Pesah ürünlerin dışında tüm ürünlerin satışlarını sene boyunca sürüyor. Ayrıca www.denetgida.com.tr adresimizden tüm ürünlerimizi görebilirler.

 Ürünlerinizin  tamamı Denet Gıda tarafından özel olarak mı ürettirilmektedir?

Tüm ürünlerimiz gıda güvence ve sertifikalı fabrikalarda üretilmektedir, ek olarak da kaşerut güvencemiz vardır

Peynir ürünlerimiz catering toplu tüketime olduğu kadar nihai tüketime de uygun ambalajlarda da satılmaktadır.

 Satışa sunulan ürünler arasında çeşitli peynirler olduğunu görüyoruz… Peynirler dini kurallara göre nasıl üretiliyor, farklılığı nedir?

Türkiye Musevi Cemaati kaşerut kurallarını uyguluyor. Musevi dini kurallarının uygunluğu her türlü yiyecek için farklı olarak değerlendirilmektedir, peynir ürünleri de bunlar arasındadır.

Dini açıdan Musevi dini bütün denetçilerin kaşer maya kullanarak peynir üretimini gerçekleştirmeleri, kullanılan araç gereçlerin hijyenini ve ürün kalitesini gözetmeleri bu ürünleri kaşeruta özel olarak tüketme imkânı sağlamaktadır

 Kaşer et fiyatları oldukça yüksek… Bunun nedeni nedir?

Piyasa koşullarındaki değişiklikler, özel ekip takibi gerektiren tüm kaşer ürünleri de direk olarak etkilemektedir.

Cemaatimiz için üretilen ürünler sadece ticari mal değerleri ile değil ekip denetimleri ve kaşerut standartları gereği uygulamalardan dolayı da daha yüksek maliyetler ile tüketime sunulabilmektedir.

 Toplum bireyleri zaman zaman bütün tavuk bulmakta zorlanıyorlar. Bunun nedeni nedir? Bu konuda çalışmalar var mı?

Bütün tavuk stoklarımız her zaman yeterli olup, parça tavukta eksiklik olabilmektedir. Ekonomik açıdan nihai tüketime en uygun tavuk ürünü bütün tavuktur.  Şimdi sizlere sunduğumuz stoklarla sınırlı tavukgöğsünü, bütün tavuk fiyatına depo teslim olarak satışa sunuyoruz. 

Bir süredir satışa sunamadığımız Parve margarinin çok kısa sürede tekrar stoklarımızda olacağını da açıklamak istiyoruz.

Bu vesileyle cemaatimiz bireylerinin yaklaşan Pesah Bayramı’nı şimdiden kutluyoruz.