Hegkom & Yoel Kohen Ülçer Fonu Sinema Günleri

Hahambaşılık Eğitim Komisyonu ve Yoel Kohen Ülçer Fonu’nun birlikte düzenledikleri Sinema Günleri’nin bir yenisi 3 Nisan Pazar günü gerçekleşti

Toplum
6 Nisan 2011 Çarşamba

Amram Oditoryumu’nda yoğun bir izleyici kitlesinin katıldığı gecede “For My Father” (Babam İçin) adlı İsrail yapımı filmden bazı sahneler gösterildi. Gösterim öncesi Dr. Seyfi İşman film hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı. Ardından Rozi Ülçer sözü aldı ve Hegkom ile birlikte düzenlenen etkinliğin farklı bir anlamı olduğunu ve gelirinin eğitimini yarıda bırakma zorunda kalan bir gence aktarılacağını belirtti.

Tel-Aviv’in en kalabalık yerlerinden Shuk ha Carmel’e, kendini patlatmak üzere gelen canlı bomba, bombanın tutukluk yapması üzerine eylemini gerçekleştiremez. “Dönüş” planlamadığı için,  gidecek yeri de yoktur ve hafta sonunu Tel-Aviv’de geçirmek zorunda kalır. Ölüm ile yaşam arasında karar verebilmek için 48 saati vardır. Bir kızla ve oğullarını savaşta kaybetmiş bir aile ile tanışır, yaşamla ölüm arasındaki  sorgulamalar başlar.

7 dalda İsrail Akademi Ödülüne aday gösterilen filmin heyecan dolu sahnelerin ardından Dr.Seyfi İşman moderatörlüğünde Psikolog  Reci Barokas ve Psikoterapist Elyan Aysoy’un katılımları ile bir panel düzenlendi. İzleyicilerin de çeşitli yorumlarıyla iştirak ettikleri etkinlikte nefretin sevgiye dönüşmesi, önyargıların yıkılması, inanç ve fikirlerin değişebilirliği üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.