Suriye’deki isyan hükümeti düşürdü

İsyan ateşi bu kez Suriye’yi sardı. Geçtiğimiz haftadan beri Dera kentinde süren gösteriler sonucunda salı günü Suriye hükümeti istifa etti.

Şalom
30 Mart 2011 Çarşamba

Ortadoğu ve Kuzey Afrika halkının yönetime karşı isyanları giderek artıyor. İsyanlar son olarak Suriye yönetiminin koltuğunu sarsmaya başladı. Suriye’nin Dera kentinde, duvarlara yazı yazan gençlerin tutuklanmasını protesto etmek amacıyla başlayan gösterilerde yaşanan ölümler, olayların büyümesine neden oldu. Gösterilerde yüzden fazla kişi hayatını kaybetti.

HÜKÜMET İSTİFA ETTİ

Suriye’deki gösteriler ilk etkisini salı günü gösterdi. Hükümet istifa ederken Devlet Başkanı Başer Esad da istifayı kabul etti. Esad istifa eden hükümetin başındaki Naci Itri’yi geçici başbakan olarak görevlendirdi.

HALK REFORM BEKLİYOR

Suriye’de iktidar karşıtı gösterilerin en büyük amacı 1962 yılından beri devam eden olağanüstü halin kaldırılması. Halkın talep ettiği reformlar arasında İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere çeşitli kurumların sivilleştirilmesi, yasama-yürütme-yargı kavramlarının oluşturulması, yargının bağımsızlaştırılması ve bireysel hakların tanımlanması yer alıyor.

Haberin devamı için tıklayınız:

https://www.salom.com.tr/news/detail/19100-Isyan-dalgasi-Suriyede.aspx