İsrail Olimpiyat Komitesi Başkanı: “Sporla fark yaratabiliriz”

İsrail Olimpiyat Komitesi Başkanı Efraim Zinger Filistinli meslektaşı ile Filistinli sporcuların uluslararası alanda yarışabilmeleri için rahat ulaşım ve maddi yardım konularını görüştü

Dünya
23 Mart 2011 Çarşamba

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Jacques Rogge, olimpik merkezde 5 saatlik bir toplantıya katılarak Filistinli atlet ve koçların Batı Şeria ve Gazze’de daha rahat ulaşıma kavuşmaları için İsrail’in ulaşım sınırlamalarını kaldırması gerektiğini belirtti. İki taraf da olumlu ve yapıcı toplantıdan memnun kalırken mart ayında Lozan’a dönmeden seyahat meseleleriyle uğraşacaklarını bildirdiler. Efraim Zinger, sporla fark yaratabileceklerini ve bugün ilk adımları attıklarını umduğunu belirtti. Zinger Filistin Özerk Yönetimi (FÖY) Olimpiyat Başkanı Jibril Rajoub’u bu aşamada ortağı olarak gösterdi. Rajoub toplantıda Filistinli atletlere ve takımlara uluslararası alanda yarışabilmeleri için yardım etmenin ortak seçenek olduğunu belirtti. İlk aşama olarak Filistinli atletlere İsrail Olimpiyat Komitesi tarafından finansal yardım sözü verildi.

Rajoud basına “FÖY Olimpiyat Komitesi başkanı olarak bir kafile ile 2012 olimpiyatlarına katılmak hayalim” dedi. 2008 Pekin Olimpiyatları’nda dört Filistinli atlet yarıştı.

Zinger İsrail’in Filistin takımını idmanlara alacağını ve sporla ilgili bilim ve sağlık bilgisini onlarla paylaşacağını belirtti. Aynı zamanda Filistin Futbol Federasyonu Başkanı olan Rajoub, takımının önümüzdeki günlerde Tayland ile kendi sahasında oynayacağı maça çıkmasına izin verilmesi gerektiğini belirtti. İsrail Olimpiyat Komitesi temsilcisi Miro, “Spor sayesinde daha anlayışlı bir dünya yaratabilir ve toplumların birbirini anlamasına yardımcı olabiliriz” dedi.