Japonya’ya Yahudi yardımı

Deprem ve tsunami ile sarsılan Japonya’ya İsrail ve Yahudilerden yardım yağıyor

Dünya
23 Mart 2011 Çarşamba

Japonya Yahudi cemaati, depremden zarar görenlere erzak ve barınak sağlamak için 35 bin Dolar bağışladı. Bağışlar JEN adli Sivil Toplum Örgütüne teslim edildi. Japonya’da yaşanan felaket sonucunda en az 7 bin kişinin öldüğünü, 10 bin kişinin ise kayıp olduğu tahmin ediliyor.

İsrail, Japonya’da yaşanan felaketten sonra, ülkeye yardım teklif eden ilk ülkelerden biri oldu. İsrail Japonya’nın ilk saha hastanesini Minamisanriko şehrinde kurdu. İsrail Japonya Elçisi Nissim Ben Shitrit, Japonların İsrail’in yaptığı yardımları takdir ettiğini belirtti. İsrailli ekipler, bölgedekilerin ihtiyaçlarını öğrenip yardım malzemeleri getirmeye devam edeceklerini ve şimdiden hastanede ameliyatların başladığını söyledi. Ben Shitrit, İsrail’in felaket konusunda deneyimli ve hazırlıklı olduğunu ve bundan dolayı ilk saha hastanesini İsrail’in kurduğunu açıkladı.

Japonya’da yaşanan deprem iki komşu olan İsrail ile Ürdün’ü yakınlaştırdı. Japonya depreminden sonra İsrailli ve Ürdünlü yetkililer ortak deprem çalışmaları ve tatbikatı yapmaya başladılar. İki ülkenin sınırı fay hattı üzerinden geçiyor ve yetkililer olası bir deprem sonucunda, ilk yardım ve rehabilitasyon için, komşu ülkelerin işbirliği yapması gerekliliğinin önemi tekrar vurguladılar.