YSK Purim Karnavalı

Toplum
23 Mart 2011 Çarşamba

YSK’da 2011 Purim Karnavalı coşku içinde geçti. Sabahtan akşama kadar farklı farklı organizasyonlarla toplamda 300 çocuğun katılımı ile YSK Korukent lokalde gerçekleşen muhteşem partide hem 3-7 grubundaki miniklere hem de 10-13 yaş aralığındaki gençlere Purim’in coşkusunu anlatmak ve yaşatmak adına birçok faaliyet yapıldı.

Hareketli bir sabahta hepsi rengarenk dekorasyonlar, balonlar, tüller, sofrada leziz yemekler hazırlanmış çocukları beklerken ilk parti saat 13.00’de başladı ve UOML öğretmenleri ile YSK Minik Komisyonu gençlerinin özenle seçmiş olduğu maske boyama vs. gibi birçok faaliyetle bayramının anlamını pekiştiren aktiviteler yapıldı. MyGYM eğitmenleri birbirinden eğlenceli oyunlar oynatırken daha sonra sihirbaz bir gösteri yaptı. Katılımcılara  şeker, gofret, çikolata ve raşraş (kaynana zırıltısı) olan paketler hediye edildi.

Akşam saatlerinde ise 10-13 yaş grubuna ayrı bir parti düzenlendi. Gençleri girişte neon ışıkları, insanı coşturan müzik,  buz hokeyi masası, langırt masası, karikatürist, Play Station Guitar Hero oyununun gitar ve davulunun yüksek sesi karşıladı. Kızlar için özel olarak hazırlanan makyaj masaları ve makyöz, kuaförler, oje süren bizler, bonus peruklar, tüylü postişler ve koca gözlüklerle tanınmaz hale gelen çocukların eğlencesi, yüzlerindeki şaşkınlık ve gülümseme görülmeye değerdi. Aman’ın adı geçtiğinde yükselen müziğin sesiyle daha  da coşan gençler Apaçi dansı yarışmasıyla sınırları zorladılar.

Karnavalı hazırlayan YSK Or Komisyonu üyeleri Louise Fins, Nurit İleri, Betsi Kebudi, Mirey Seloni, Tanya Yanni, Bivet Levi, Ceyda Polikar, İdil Ahitov, Selda Seneor, Ceni Roso ve Stella Abulafya talep gören bu tarz faaliyetlerin devamının geleceğini ve çok yakında bu parti serilerinin yenilerinin yapılacağını belirttiler.