Tseirim ve Minikids ile kostümlü kutlama

Toplum
23 Mart 2011 Çarşamba

Göztepe Kültür Derneği’nde 19 Mart günü gerçekleşen Purim Festivali’ne 115 çocuk ve 85 veli olmak üzere toplam 200 kişi katıldı.

GKD Minikids ekibi her sene olduğu gibi çok renkli bir Purim Karnavalına daha imza attı.

3 ayrı salonda yapılan eğlencede çocukları kapıda birbirinden renkli ve farklı kostümlerle karşılayan Minikids ekibi miniklerle resim çektirdiler. Devamında Purim’in simgesi olan raşraş (kaynana zırıltısı) ve tef yapan çocuklar bayramın hikayesini anlatan interaktif kukla gösterisinde keyifli dakikalar geçirdiler.

Ardından el becerilerini taç ve maske yapımında gösteren minikidslerin yanı sıra maskelerin büyüsüne kapılan anne babalar da renkli masalarda faaliyete eşlik ettiler.

Farklı kostümleri ile salonda renk ve karakter cümbüşü yaratan minikler ikramlar arasında dinlenip Purim için özel hazırlanan bingo oynadılar, sürpriz çekiliş ve çılgın disco ile enerjilerinin son damlasına kadar eğlendiler. Yoğun hazırlıklar ve çalışmalar ile partiyi organize eden Minikids ekibi partinin keyifli yorgunluğu ile çocuklar ve velilerden yoğun ilgi gören “lunapark” projesini bir sonraki faaliyetlerinde hayata geçireceklerinin müjdesini verdiler.

Her sene yapılan Tseirim Purim kutlaması da 45 gencin katılımıyla büyük bir coşku ile gerçekleşti. 8 -11 yaş arasındaki gençlerin katıldığı faaliyette gençler birçok farklı oyuna katıldılar. Hep beraber olmanın verdiği keyifle eğlencesi bol bir gün geçiren gençler yaşıtları ile birlikte Purim’i hep kutlamanın tadını çıkardılar.

Dernek yetkilileri Purim Karnavalı’nın ikinci bölümünün 26 Mart Cumartesi akşamı gerçekleşeceğinin bilgisini verdiler.