Keyifli bir müzikal: “Bu balık başka balık”

Dostluk Yurdu Derneği’nin bu yıl sahneye koyduğu “Bu balık başka balık” adlı müzikal izlemek için televizyon karşısından kalktığınıza sizi pişman etmeyecek kadar keyifli

Ester YANNİER Toplum
23 Mart 2011 Çarşamba

Dostluk Yurdu Derneği’nin bu yıl sahneye koyduğu “Bu balık başka balık”  adlı müzikalin prömiyeri geçtiğimiz hafta 16 Mart Çarşamba günü gerçekleşti.

1942 yılında Varlık Vergisi döneminde İstanbul’da yaşayan sekiz çocuklu bir ailenin dramı ile başlayan oyun 1955 yılında devam ediyor.  DYD Tiyatro Topluluğu  ve Çocuk Tiyatrosu oyuncularından oluşan kadroda  yeni  ve başarılı simalar öne çıkıyor.

 Tamamen özgün müziklere yer verilen, canlı performans ile sahnelenen Bu balık Başka Balık’ta  Sefarad ezgilerini anımsatan besteler Serpil Günseli ‘ye şarkı sözleri ise aynı zamanda oyunun yönetmeni olan Uğur Babürhan’a ait. Şarkılar Soprano Yıldız Tunbul tarafından çalıştırılan oyuncular tarafından seslendirilirken, müzikler Serpil Günseli ve Metin Yavuz tarafından icra ediliyor.

Dönemin modasını yansıtan kıyafetler ünlü modacı Sadık Kızılağaç tarafından hazırlandı.  Ferit Koen’in Sanat Danışmanı olarak görev aldığı oyunun metnini Forti Barokas kaleme aldı. Dansların koreografileri ise Yuri Mezock’a ait.

Modern tekniklerle izleyicileri o yıllara taşıyan sahne tasarımını Mert Onaran yaptı.

Gösterim sonunda sahneye çıkan DYD Başkanı İzi Doenyas, oyunun sahnelenmesinde emeği geçenlere birer buketle teşekkür etti.

Oyunun yönetmeni Uğur Babürhan ise teşekkür plaketini alırken televizyonlarının başından kalkıp, oyunu izlemeye gelenlere teşekkür etti.

İ.T.Ü Maçka, Mustafa Kemal Anfisi’nde sahnelenmeye devam edilecek olan ve bu denli profesyonel bir kadro ile hazırlanan oyunu izlemenizi ısrarla tavsiye ederim.

Oyunda rol alanlar:  Forti barokas, Natan Siliki , Erol Eskenazi, Jaki Baruh, Jinet Zalma, Lili Doenyas,  Viktor Nasi, Deniz Karmona, Kleri Kapyas, Beti hayim, Beril Elhadef, Rafi Yanarocak, Alp Barokas, İlya Azuz, İzzet Zakuto, Sibel Saltiel, Nesli Kohen, Eti Siliki, Yuda Yanni, Salvo Kohen, İzzet Memi,  Sera B. Habif, Alisa Alev,Selin Espriel, Lindy Polikar, Yoel Telyaz, Eren Barokas ve Eran Penso.