İtamar katliamında dünya sessiz kaldı

Batı Şeria’nın Yahudi yerleşim bölgesi İtamar’da cuma akşamı bir eve giren Filistinli teröristler, aralarında üç aylık bir bebek de dahil olmak üzere, üçü çocuk toplam beş kişiyi uykularında bıçaklayarak katlettiler.

Şalom
16 Mart 2011 Çarşamba

Fogel ailesinin, Pazar günü gerçekleşen cenaze törenine 20.000 kişi katıldı. İsrailli liderler, yerleşim bölgelerinde yapılan inşaatları kınayan uluslararası kamuoyunun bu katliamı kınamamasını eleştirdi. İsrail Devlet Başkanı Peres olayı, “İnsanlığın kaybolduğunun bir göstergesi” olarak yorumladı. FÖY Başkanı Abbas, İtamar’da yaşanan terör saldırısını kınayarak, “Bunu yapanlar insan olamaz” dedi. İsrail’in Arap milletvekillerinden Ahmed Tibi de Knesset’teki konuşmasında İtamar’da yaşanan katliamı iğrenç ve korkunç olarak tanımladı.

TÜRKİYE KINADI

Dışişleri Bakanlığı Salı günü bir mesaj yayınlayarak İtamar saldırısını kınadığını açıkladı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “12 Mart günü meydana gelen saldırıda aynı aileden anne ve baba ile aralarında üç aylık bir bebeğin de bulunduğu üç çocuğun öldürülmüş olmasını kınıyoruz. İsrail’in Batı Şeria’daki yerleşim faaliyetleri uluslararası hukukun açık bir ihlalini teşkil etmektedir. Yerleşim yerlerinin hiçbir bahaneyle genişletilmesi veya tahkim edilmesi kabul edilemez. Bununla birlikte, gerekçesi ne olursa olsun, en temel insan hakkı olan yaşam hakkını çiğneyerek masum çocukları hedef alan bu gibi terör eylemleri de kabul edilemez.”

Haberin devamı için tıklayınız:

https://www.salom.com.tr/news/detail/18922-Itamarda-insanligin-oldugu-an.aspx