Purim sofrasından ÖZEL TATLAR....

Kavram
16 Mart 2011 Çarşamba

Borekas de muez u de almendra (Cevizli veya bademli hamur tatlısı)

Malzeme

Hamurun malzemesi: 2 yumurta, 2 kahve fincanı şeker, 1.5 kahve fincanı ayçiçek yağı, 1/2 kahve fincanı eritilmiş margarin, aldığı kadar un

İçinin malzemesi: 250 gr. rendelenmiş ceviz veya badem, 1 yumurta sarısı, 1 çorba kaşığı şeker, 1.5 çorba kaşığı sulu olmayan herhangi bir reçel, 1 tutam tarçın

Yapılışı: Hamurun malzemesi karıştırılarak kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurulur. Merdane ile açılıp içine cevizli veya bademli karışım yerleştirilir, üstü kapatılır. Bir kahve fincanı ile yarım ay şeklinde kesilip üzerine yumurta sarısı sürülür ve fırında pişirilir.

Orejas de aman (Amanın kulakları) Purim tatlısı

Malzeme

2 bardak irmik, 4 yumurta, kızartmak için ayçiçeği yağı, bal

Yapılışı: Yumurta ve irmik birlikte yoğurularak yumuşak ve ince bir hamur haline getirilip unlanmış bir satha yayılır. 10 cm. genişliğinde şeritler halinde kesilir. Şeritler tahta bir kaşığın sapına sarılıp kızgın yağda kızartılır. Soğuyunca bala batırılır.