RIDVAN AKAR: “Varlık Vergisi tarihi çarpıtılıyor”

Cahit Kayra’nın kitabı ile yeniden gündeme gelen Varlık Vergisi konusu gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Bugüne kadar Varlık Vergisi konusunda en detaylı araştırmaları yapan ve kitap yazan isimlerin başında gelen gazeteci/yazar Rıdvan Akar, konuyla ilgili olarak Şalom’a “tarihin çarpıtıldığını” söyledi.

Şalom
9 Mart 2011 Çarşamba

Şalom’a konuyla ilgili bir açıklama yapan, ‘Aşkale Yolcuları: Varlık Vergisi ve Çalışma Kampları’ adlı kitabın yazarı Rıdvan Akar, Varlık Vergisi ile ilgili tartışmaların belli dönemlerde alevlendiği, bugünlerde ise bu konuyu alevlendiren ismin Cahit Kayra olduğunu belirterek, “Varlık Vergisi teknisyenlerinden olan Kayra, resmi yeni kuru temizleyicisi olarak karşımıza çıkıyor,” dedi.

Kayra’nın kitabının akademik açıdan pek çok zafiyet içerdiğine dikkat çeken Akar açıklamalarına şöyle devam etti:

“Hiç kimse kitap ve yazılarında, 2. Dünya Savaşı yıllarında sadece azınlıkların acı çektiğini yazmadı. Hiç kimse, sadece azınlıkların savaş finansmanını üstlendiğini söylemedi. Ancak Kayra, Varlık Vergisi’ni temize çıkarmak için Toprak Mahsulleri Vergisi’ni, Yol Vergisi’ni ve benzer uygulamaları gerekçe göstererek o yıllara damga vuran ırkçı ve ayrımcı bir verginin savunuculuğunu ve avukatlığını üstleniyor.”

Günümüzde Varlık Vergisi ile yüzleşme gerekliliğini savunanlara karşı bir kampanya başlatıldığını savunan Akar, “Cahit Kayra kendinden sonraki kuşaklara bu verginin ne kadar da haklı bir uygulama olduğunu anlatabilir. Biz ise ısrarla bu verginin ticareti ‘Türkleştirme’ ve azınlıkları mülksüzleştirme sürecinin bir parçası olduğunu söylüyoruz,” dedi.

İlgili haberler için tıklayınız:

https://www.salom.com.tr/news/detail/18806-Varlik-Vergisi-Gercegi.aspx

https://www.salom.com.tr/news/detail/18839-Varlik-Vergisi-Tartismalari.aspx