YSK´nın yeni oyunu ile ´kahkaha´ garanti

Yıldırımspor Kulübü´nün yeni oyunu “Eyvah Gökten Dedem Düştü” perdelerini açmaya hazırlanıyor. Rozi Almaleh ve Eti Zavaro´nun yönettiği oyun Mart ve Nisan aylarında Akatlar Kültür Merkezi´nde izleyicisiyle buluşacak.

Sibel KONFİNO Toplum
9 Mart 2011 Çarşamba

...ve söz “Eyvah Gökten Dedem Düştü” ekibinde

LİNDA DEKOHEN: Ailemin tek kızıyım, iş eğlence olunca ben orda olurum. Teşekkürler içimi çoğaltan tiyatroya ve ekibimize.

NEDİM HAVİYO: Diyorum ki ‘Baba beni bu kadınla evlendirmek zorunda mıydın’?

BETİ SARDA: Ben değişikliğe bayılırım. Çok şükür ki bunu bu yılsonuna kadar yaşıyorum. Ancak bu beni bile fazlasıyla şaşırtıp, korkutuyor.

ÇELA MORHAYİM: Yıllar içinde o kadar çok şahsiyete büründüm ki. Bu yıl da kısmetimde ablama ve büyükanneye hizmet etmek varmış demek.

JOJO ÇAKAN: Tamamen beni yansıtan biriyim. Yani ağır ağabey formatı. Ama bakmayın elim her yere yetişir evvel-Allah.

VİVET MENDA: İngilizce öğretmeniyim ama kader işte, parasızlık insana zengin evinde hizmetçilik de yaptırıyormuş! Aslında halimden pek şikâyetçi değilim.

BELİN PARDO: Asil olmak başka bir nimet. O da ben de doğuştan var!

YOSİ KASTORYANO: Mesleğim ileri pazarlama ve satış. Satıyorum, sattııım derken çok mutluyum. Çünkü bu benim için iyi prim demek.

YUSUF GİRON: Aşık oldum. Oldum da sonunda bana evlilik var mı yok mu? Niyetim tamamen ciddi aslında!

NESİM MENDA: Bu Menahem ben olamam. Gerçi insan yaşlanınca belli olmaz.  Ne oldum değil ne olacağım demeli!

MURAT ABATLEVİ: Ailemi çok seviyorum. Ne de olsa tek erkek evlat benim. Biraz gamsızım ama olsun, bazen işe yarıyorum.

JİNET BAHAR: İşim zor. Kaynana, kayınpeder evde. Üstüne üstlük misafirler de çok. Yandım ben. Zaten çok titiz biriyim.

CENİ DEKOHEN: Nüfus yaşımla gönül yaşım arasında 15 sene var. Oyun yaşımla gönül senem arasında da 39. Kocamı seviyorum. Bütün kusurlarına rağmen!

BENSİ ELMAS: Ben oyunda kendimi tanıyamıyorum ki, siz nasıl tanıyacaksınız bilmem. Yönetmenlerim oynarken doğal ol diyor. İyi de bu rolü ben nasıl doğal oynarım. Doğal oynarsam ailem ve hastalarım ne diyecekler!

DAVUT KAZAZ: Atları çok seviyorum. İşim gücüm atlardır. Ama jokey değilim. At yarışı da oynamam!

ALP ALLOVİ: Biz gençler büyüklerle birlikte çalışmanın bu kadar eğlenceli ve eğitici olduğunu bilmiyorduk. Teşekkürler YSK tiyatro komisyonu.

ROKSİ YAFET: Çok keyifli. Biz mi tiyatro komisyonunun yaşındayız, onlar mı bizim anlayamadım.

ANİTA KANETİ: Çok farklı bir deneyim. Çok keyifli.

YOSİ ÖZVARON: İşim organizasyon, tiyatroda görevim kulis ve sahne amirliği. Bu adrenalin bir gün beni öldürecek.

GİLA MENDA: Allahtan mesleğim sigortacılık ta kuliste her şeyi sigortalıyorum. Böylece işimi sağlama alıyorum.

MAZAL TOGAER: Hep oğlumun arkasını toplardım, şimdi kuliste bir ordunun arkasını topluyorum zevkle.

ROSİTA MENDA: Eğitimim Dans. Ama söz konusu Yıldırımspor oyuncuları olunca bu bambaşka bir eğlence. Hele bu yıl…

BEKİ ALMALEH: Yıldırımspor oyuncularına kostüm hazırlamak yıllardır beni çok mutlu ediyor. Hepsi çocuğum gibi. Hepsi çok neşeli. Allah bu neşelerini bozmasın.

NOBEL RAZON: Makyajları ben yaptığım,  yani bütün oyuncuları gençleştiren de, yaşlandıran da ben olduğum için, bana özellikle çok iyi davranıyorlar. Hepsini çok seviyorum.

EMRE KOÇİK: İnanılmaz eğleniyorum. Işık demek müzik ve efektleri yapan Eti’yle birlikte, yukarda kumanda odasından, aşağıda kulise; kulaklıklarımız arcılığıyla kahkaha ve sürpriz demek. Bu ekip çok özel.

EDA BARUH: Görevim reklam ve halkla ilişkiler. Görevimi de, ekibimi de, Yıldırımspor’da olmayı da çok seviyorum.

MELİSSA MAGRİSO: Ben ekibin en küçük oyuncusuyum. Bu sene uykuya yenildim. Oynayamıyorum ama yine de sahnede olacağım.

JEFF TREVEZ: Mesleğim grafik animasyon. Yıldırımspor tiyatrosunun oyunlarının grafik tasarımlarını çiziyorum ve bundan büyük keyif duyuyorum.

İZAK SABAH: Derler ya bir deli kuyuya bir taş atar, yüz kişi çıkaramaz diye. İşte ben senaryo düşünülürken bir taş atıyorum. Rozi ve Eti günlerce çıkarmaya uğraşıyor.

ROZİ ALMALEH: Cümlelerimin tek tek hayat bulması yeniden doğmak gibi. Karakterlerimi canlandıran oyuncularım ve hayatımı kolaylaştıran kulis ekibim de yaşam kaynağım. Hem sahnede hem de gerçek yaşantımda.

ETİ ZAVARO: Böylesine birlik ruhu taşıyan ve tek tek çok özel insanlardan oluşan neşeli, keyifli bir komisyonun başkanı olmak benim şansım. Her ne kadar bazen tek vücut ve tek ses olmak baskıcı bir yönetim olarak gösterilmek istense de bizler buna gülüyoruz. Bu, bizim ekibin özelliği, meziyeti. Darısı herkesin başına.